Koti Uutisia Kotimaa Sunnuntain verkkohyökkäykset kaatoivat useat viranomaisten verkkosivut

Sunnuntain verkkohyökkäykset kaatoivat useat viranomaisten verkkosivut

1

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on tiedottanut, että useat viranomaisten verkkosivut kaatuivat sunnuntaina. Syynä oli niin kutsuttu palvelunestohyökkäys. Kaatuneiden sivustojen joukossa oli usean ministeriön verkkosivut sekä valtiollisia palvelusivustoja kuten suomi.fi.

Hyökkäys maan viranomaisten sivuja kohtaan alkoi Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmuksen mukaan sunnuntaina noin puoli viideltä iltapäivällä. Itse hyökkäys esti pääsyn useisiin verkkopalveluihin. Lehmuksen mukaan ongelmat ovat laajoja.

Koska kirjautumispalveluna käytetty suomi.fi ei toiminut, oli Kelan, poliisin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kantapalveluihin pääsy mahdotonta.

Lähde: Ilta-Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Kas kun ei syytetty Venäläisiä. Nyt sitten odotellaan nimetäänkö syyllisiksi politikkojemme ja virkamiestemme tekoihin kyllästyneet suomalaiset vai eu-pelleilyyn kyllästyneet suomalaiset. Vai oliko liikkeellä vain taho joka hoksasi että kirjautumiset hoidetaan yhden serverin kautta?

    Mitähän seuraavaksi? Pankit? Ja/tai molemmat yhtäaikaa. Siinä sitä olisikin jos sattuisi olemaan kuun viimeinen ja ensimmäinen päivä. Sen jälkeen bilanssit eivät enää olisi balanssissa.

    Koskahan ihmiset ymmärtävät että mitä enemmän on sähköisiä asioita sitä enemmän on standardeja jotka pitää dokumentoida ja sitä enemmän on mahdollisuuksia rikollisille koska dokumentit vuotavat aina ulkopuolisille. Kyse on vain ajasta.

    Esimerkiksi ennenvanhaan piti autoonkin murtautua mekaanisesti ja saada se vieläpä käyntiin. Nyt riittää kun on kaksi henkilöä. Toinen kävelee hetken auton omistajan perässä mukanaan lähetin-vastaanotin. Ja toinen seisoo auton vieressä mukanaan myös lähetin-vastaanotin. Auto luulee omistajan seisovan oven vieressä, avaa oven ja mahdollistaa käynnistyksen. Ja autohan käy niin kauan kunnes se sammutetaan.

Comments are closed.