Koti Uutisia Sosiaalinen koe paljastaa mustien etnosentrismin ja suvaitsemattomuuden

Sosiaalinen koe paljastaa mustien etnosentrismin ja suvaitsemattomuuden

3

YouTube-käyttäjä Joey Salads julkaisi keskiviikkona videon, joka näyttää, kuinka mustista miehistä tulee paitsi aggressiivisia, myös suoranaisesti väkivaltaisia, kun sanomaa “Kaikilla ihmishengillä on väliä” levitetään heidän omalla asuinalueellaan. Saladsin mukaan video julkaistiin keskustelun kirvoittamiseksi siitä, miksi valkoiset ja mustat reagoivat niin eri tavoin toisiaan muistuttaviin sanomiin.

Kuten videolta voi nähdä, asuinalueella, jolla valkoiset ovat enemmistönä, vastaanotto Saladsin pitämälle “Black Lives Matter” -kyltille oli suhteellisen viileä, mutta kaiken kaikkiaan vaihteleva. Black Lives Matter on avoimen etnosentrinen liike, joka on provosoinut mustia tekemään sarjan rasistisia, valkoisiin poliiseihin kohdistuneita murhia USA:ssa.

Jotkut valkoiset eivät tukeneet kyltin sanomaa siksi, että he olivat kyllästyneet BLM-liikkeen mukanaan tuomiin mellakoihin. Eräs valkoinen henkilö oli sitä mieltä, että “All Lives Matter” on parempi sanoma siksi, etteivät mustat tulisi erotelluiksi omaksi ryhmäkseen.

Yhdessä päivässä video on levinnyt kulovalkean tavoin ja saanut yli 327 000 katsojaa sekä 11 000 tykkäystä. Ne, jotka ovat videon suhteen skeptisiä, sanovat, että mustat olisivat reagoineet eri lailla, mikäli heidän oman rotunsa edustaja olisi pitänyt “All Lives Matter” -kylttiä. Antirasistisessa logiikassa valkoiset ovat “etuoikeutettuja”, mikä paradoksaalisesti tarkoittaa myös sitä, että heiltä puuttuu oikeus puhua niiden asioiden puolesta, joihin ei-valkoiset suhtautuvat negatiivisesti.

Saladsin video:

 

Lähde: Nordfront.se

3 KOMMENTIT

Comments are closed.