Koti Uutisia Kotimaa Sorosin rahoittama järjestö värväsi Yle-toimittajan

Sorosin rahoittama järjestö värväsi Yle-toimittajan

2
Jyri Hänninen. Kuvakaappaus: Yle.

Juutalaisen finanssielitisti George Sorosin rahoittama toimittajakollektiivi International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) on värvännyt riveihinsä tunnetun Yle-toimittajan Jyri Hännisen. Soros rahoittaa ICIJ:n toimintaa Open Society -järjestönsä kautta.

Hänninen on aiemmin työskennellyt myös muun muassa Helsingin Sanomissa. Vuonna 2010 hän julkaisi Tuhansien aatteiden maa -kirjan, jossa mustamaalattiin maahanmuuttokriittisiä suomalaisia järjestöjä kuten Pohjoismaista Vastarintaliikettä.

ICIJ on kohdannut paljon vastustusta poliittisesti puolueellisen toimintansa vuoksi. Brittiläinen entinen diplomaatti Craig Murray on kritisoinut erityisesti järjestön tapaa uutisoida Panaman kaltaisista veroparatiiseista.

Murrayn mukaan ICIJ-toimittajat eivät ole edes yrittäneet tuottaa objektiivista tietoa vaan nämä ovat sortuneet rahoittajiaan myötäilevään propagandaan. Veroparatiiseista uutisoidessaan Sorosin rahoittama ryhmä on keskittynyt mustamaalaamaan esimerkiksi Syyrian presidentti Bašar al-Assadia, vaikka Sorosille läheiset Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hallitukset ovat pääsyyllisiä globaalin veroparatiisiverkoston syntyyn.

Hänninen värvättiin ICIJ-kollektiiviin juuri siksi, että hän on ollut mukana suomentamassa järjestön tuottamaa veroparatiisipropagandaa. Vuonna 2015 Hänninen voitti Tutkivan journalismin yhdistyksen toimittajapalkinnon veroparatiisiartikkeleidensa johdosta.

Lähteet: ICIJ.org (1, 2), CraigMurray.org.uk

2 KOMMENTIT

  1. > Hänninen voitti Tutkivan journalismin yhdistyksen
    > toimittajapalkinnon

    Tämä tarkoittaa, että myös tuo Tutkivan journalismin yhdistys on osa Sorosin verkostoa Suomessa.

Comments are closed.