Koti Uutisia Kotimaa Somaliyhteisön edustaja: “Somalit altistuvat koronavirukselle töissä”

Somaliyhteisön edustaja: “Somalit altistuvat koronavirukselle töissä”

13

Suomen somaliyhteisön edustaja Omar Ahmed Abdi uskoo löytäneensä syyn sille, miksi koronavirus leviää somaleiden keskuudessa suhteellisesti laajemmin kuin suomalaisten. Pelkästään Helsingissä asuvilla somaleilla on tällä hetkellä todettu yli 200 tartuntaa ja kuolemantapauksiakin on ollut kaksi. Syy on Abdin mukaan se, että somalit saavat viruksen töissä.

Lisäksi somaliyhteisö on keksinyt, että suhteettoman korkeiden tartuntamäärien käsittely julkisuudessa on tietenkin rasismia, vaikka kyseessä onkin tilastollinen fakta. Somalit syyttävätkin esimerkiksi Helsingin pormestaria Jan Vapaavuorta rasismista.

Esimerkkeinä “arkipäivän rasismista” yhteisön edustaja kertoo, ettei taksikuskeilla ole enää asiakkaita ja että ihmisiä on pyydetty pitämään maskia naamalla esimerkiksi kaupassa.

Vuonna 2017 Yle uutisoi somaleiden työttömyysprosentin olevan 55. Luku ei ollut parantunut vuodesta 2008, jolloin luku oli silloinkin 55 prosenttia työllisyysasteen ollessa 21,7 prosenttia.

Lähde: HS

13 KOMMENTIT

 1. Eiköhän se somalien TODELLINEN työttömyysprosentti ole n. 99.

  Kaikki naisethan ovat kotona – aivan kuten afgaaneilla ynnä muillakin rättipäillä – porsimassa kymmenittäin uusia huippuosaajia ja Euroopan talouden pelastajia.

  Esim. Lieksassa on somaliklubi. Tuota tuskin voi pitää työnä? Tai sitä että somali on tulkkina toiselle somalille. Ei, se on pelkkää verovarojen haaskausta, perkele.

  Sitten on TE:n pilipali-kurssitetut, sairauslomalaiset, “opiskelijat”, jo mainitsemani äityislomalaiset, sekä pitkäaikaistyöttömät, jotka myös poistetaan työttömyyslukemista.

 2. Ovat tottuneet siihen, että valittaminen ja suomalaisten syyttely kannattaa.

 3. Yhtä paljon somaleita töissä kuin mustalaisia urheilukentillä, unohtamatta kurdeja joita ei myöskään työnteko pääse rasittamaan reservissä.

 4. Takseilla ei tosiaankaan ole paljoa asiakkaita näinä aikoina.
  Nekin harvat valitsevat sen näköisen kuskin joka todennäköisesti osaa suomea, on luku-ja kirjoitustaitoinen sekä omaa paikallistuntemuksen ja ajotaidon.

Comments are closed.