Koti Uutisia Somalialainen sarjaraiskaaja voitti ihmisoikeustaistelun – sai jäädä Englantiin

Somalialainen sarjaraiskaaja voitti ihmisoikeustaistelun – sai jäädä Englantiin

0

uk_abdalla-ali-hemedSomalialainen sarjaraiskaaja Abdalla Ali Hemed sai luvan jäädä Skotlantiin, vaikka häntä kuvattiin “uhaksi yhteisölle”. Hänet vangittiin yhdeksäksi vuodeksi vuonna 2008 usean raiskauksen jälkeen. Yhdessä tapauksista Hemed huumasi ja raiskasi naisen alle 24 tunnin kuluttua vapaalle pääsystä.

Silloinen sisäministeri Theresa May yritti saada Hemedin poistettua maasta, mutta yritys tyrmättiin ihmisoikeussyihin vedoten, sillä oli olemassa uhka, että Hemediä vainottaisiin Mogadishussa, koska hän kuuluu bajuni-heimoon. Sisäministeriö haastoi myöhemmin oikeuden päätöksen, mutta oikeus Edinburghissa teki päätöksen raiskaajan hyväksi kieltäytymällä käsittelemästä karkotusta.

Hemed tuli maahan vuonna 2002 väärällä passilla, mutta hänen annettiin jäädä maahan, koska hän vetosi Somalian sortavaan hallitukseen. Kaksi vuotta myöhemmin Hemed ja somalijoukko raiskasivat naisen huoneistossa Aberdeenissä. Vuonna 2006 Hemed raiskasi jälleen naisen puukolla uhaten asunnossaan. Tämä raiskaus tapahtui alle 24 tuntia siitä, kun Hemed oli päästetty vapaaksi teräaseen kantamisesta.

Neljä kuukautta myöhemmin Hemed hyökkäsi tiettävästi kolmannen uhrinsa kimppuun ja jahtasi tätä veitsi kädessä aikoen raiskata tämän. Alle viikkoa myöhemmin hän hyökkäsi neljännen uhrin kimppuun, mutta tämä onnistui pakenemaan aseistautuneen Hemedin jahtaamisesta huolimatta.

Hemed vangittiin vuonna 2007. Hänet vapautettiin samassa kuussa ja vangittiin saman tien uudestaan, sillä hän oli yrittänyt poistua asunnostaan puukon kanssa “tappamaan naapurinsa”.

Lähde: Daily Express