Koti Uutisia Somali yritti murhata yhdeksän sukulaistaan

Somali yritti murhata yhdeksän sukulaistaan

0

Teko tapahtui viime vuoden huhtikuussa Vantaan Havukoskella. Toisilleen sukua olevilla somaleilla oli tullut riitaa lasten uskonnollisesta kasvatuksesta, josta tuohtuneena tekoaikaan 28-vuotias mies yritti polttaa koko perheen hengiltä. Teon vakavuutta ei ainakaan vähennä se, että se tapahtui 12-kerroksisessa talossa, jolloin vaarassa on ollut myös kymmeniä muita perheitä.

Mies oli aikaisemminkin uhkaillut perhettä. Edellisen kerran tämä oli käynyt tapahtumapäivänä oven takana uhkailemassa. Tästä johtuen uhkaillun perheen äiti lähti lapsineen evakkoon omasta kodistansa. Oikeuden arvion mukaan tämä pelasti heidän henkensä.

Noin kello 23 illalla tuomittu oli tullut asunnolle kahden suuren mehupakkauksen kanssa, jotka oli täytetty bensalla. Asunto oli kahdesta pienemmästä laajennettu isompi asunto, joten siinä oli kaksi ovea. Tuhopolttaja kaatoi molempien ovien postiluukuista bensaa sisään ja heitti tulitikun perässä. Poliisi otti hänet saman tien kiinni tapahtumapaikalta.

Palokunnan mukaan oli vain minuutista tai kahdesta kiinni, että asunnon ikkunat olisivat hajonneet ja liekit saaneet runsaasti lisähappea, jolloin riski liekkien leviämisestä muihin asuntoihin olisi kasvanut hyvin paljon.

 

Lapsia pahoinpitelevä taparikollinen

Samassa oikeudenkäynnissä käsiteltiin myös muita miehen tekemiä rötöksiä. Mies oli lokakuussa 2011 pahoinpidellyt omaa 5-vuotiasta lastaan kuristamalla sekä lyömällä avokämmenellä kasvoihin. Lapsi oli tämän seurauksena oksennellut ja saanut haavan silmäkulmaan.

Vain pari päivää tämän jälkeen mies oli soittanut kolme puhelua sisarelleen, joissa hän oli uhkaillut tätä.

Tästä heti seuraavana päivänä mies oli mennyt toisen henkilön kanssa Tikkurilan Tarjoustaloon, josta hän oli varastanut elektroniikkaa noin 300 euron edestä. Perään lähtenyttä vartijaa hän oli heittänyt tulostimella.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Abdikafi Ali Adenin kahdesta laittomasta uhkauksesta, kahdesta pahoinpitelystä, varkaudesta, tuhotyöstä sekä murhan yrityksestä 8,5 vuoden vankeuteen. Korvauksia tulee maksettavaksi yhteensä 31 500 euroa. Valtion vahingoksi jää asianajajien kulut, jotka olivat noin 12 000 euroa.

 
Lähteet: Iltalehti, Helsingin hovioikeus