Koti Uutisia Slovakiassa kansallismieliset parlamenttiin ja uusi raja-aita rakenteille

Slovakiassa kansallismieliset parlamenttiin ja uusi raja-aita rakenteille

2

UK_kansallismielisia_Slovakia

Slovakian pääministeri Robert Fico on luvannut rakentaa uuden raja-aidan Itävallan ja Unkarin kanssa estääkseen tunkeutujia tulemasta Saksasta. Hän on myös ilmoittanut, ettei hänen maansa tule “koskaan hyväksymään yhtäkään muslimia” rajojensa sisäpuolelle.

Fico teki dramaattisen ilmoituksen vaaleja edeltävässä tilaisuudessaan Bratislavassa. Hän totesi, että EU:n rajat olivat niin täynnä aukkoja, että se muistutti reikäjuustoa.

“Emme hyväksy edes yhtä muslimia Slovakiaan; emme tule luomaan yhtään muslimiyhteisöä tänne, koska ne ovat vakava turvallisuusriski”, Fico kertoi tuhansille kannattajilleen tapahtumassa.

Vaalien päätteeksi radikaali kansallismielinen Meidän Slovakiamme -puolue pääsi ensi kertaa parlamenttiin. Marian Kotleban johtama puolue onnistui saamaan kahdeksan prosenttia äänistä ja 14 parlamenttipaikkaa. Ficon sosiaalidemokraattinen puolue sai tuloksen 28,3, mikä on pudotus vuoden 2012 vaaleista, jolloin kannatus oli 44,4 prosenttia.

Kansalaiset ovat pitäneet Ficon politiikkaa liian pehmeänä ja hakeneet radikaalimpaa vaihtoehtoa. Kotleban puolueen valinta aiheutti välittömän paniikin liberaalissa mediassa; esimerkiksi BBC ja The New York Times kauhistelivat Slovakian kansalaisten päätöstä.

Lähteet: The New Observer, RT

2 KOMMENTIT

Comments are closed.