Koti Uutisia Slovakialainen kansanedustaja tuomitsee kunnianosoitukset juutalaisille

Slovakialainen kansanedustaja tuomitsee kunnianosoitukset juutalaisille

0

Kansallismielisen Meidän Slovakiamme -puolueen kansanedustaja Stanislav Mizík on herättänyt suurta huomiota Slovakiassa tuomitsemalla Slovakian presidentin Andrej Kiskan, koska tämä luovutti juutalaisille Ľudovít Štúrin Ritarikunnan jäsenyyden. Kunnianosoitus “kääntää logiikan päälaelleen”, kirjoitti Mizík Facebookissa. Hän sanoo Slovakian valtion perustajilla olleen “negatiivinen suhde juutalaisiin, koska juutalaiset pettivät Slovakian kansan ja koska he olivat koronkiskojia, minkä lisäksi oli uskonnollisia ongelmia”.

Slovakian presidentti oli palkinnut Ivan Kamenecin, “kunnioitetun holokaustitutkijan”, minkä Mizík tuomitsi. Hänen mukaansa Kamenec on “kommunistisen puoleen kandidaatti ja itsekin toiminut agenttina kommunistiselle salaiselle poliisille”. Mizík lisäsi, että Kamenec on “marxisti ja tunnustanut haastatteluissa juutalaisuutensa”.

Mizík tuomitsi niin ikään Juraj Herzin, juutalaisen elokuvaohjaajan ja Eva Mosnakovan, juutalaisen “selviytyjän”, joka käy satuilemassa slovakialaisille koululapsille.

Martin Kornfeld, Slovakian Juutalaisyhteisöjen federaation toimitusjohtaja, haukkui Meidän Slovakiamme -puoluetta “fasistipuolueeksi” viitaten näiden anteeksipyytelemättömään arvostukseen toisen maailmansodan aikaisia patriootteja kuten Slovakian valtion perustajaa Jozef Tisoa kohtaan. Hän myös ylisti parlamentin puhemiestä Andrej Dankoa, joka lupasi tutkia, onko Mizík syyllistynyt vihapuheeseen.

Viime vuonna Marian Kotleban Meidän Slovakiamme -puolue koki valtavan suosionnousun ja oli nuorten äänestäjien eniten äänestämä puolue. Se nousi maan viidenneksi suurimmaksi puolueeksi ja pääsi eduskuntaan.

Lähde: Haaretz