Koti Uutisia Kotimaa Sisäministeriön esitys vaikeuttaisi turvapaikan uudelleen hakemista

Sisäministeriön esitys vaikeuttaisi turvapaikan uudelleen hakemista

5

Apulaisoikeuskansleri on huolissaan sisäministeriön ehdotuksesta. Apulaisoikeuskanslerin mukaan esitys heikentäisi kristinuskoon kääntyneiden ja homoseksuaalien turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia turvapaikkaan. Esityksen tarkoituksena olisi vähentää uusintahakemuksia, joiden määrä on lisääntynyt merkittävästi edellisvuosiin verrattuna.

Apulaisoikeuskanslerin lausunnon mukaan tällä hetkellä suurin syy turvapaikan uudelleen hakemiseen on homoseksuaalisuus tai kristinuskoon kääntyminen. Lausunnossa mainitaan, että “kulttuurillisista” syistä turvapaikanhakija ei välttämättä kerro ensimmäisessä hakemuksessaan homoseksuaalisuudestaan.

Lakimuutos lisäisi poliisin ja rajavartioston vastuuta. Poliisi ja rajavartiosto tulisivat jatkossa kirjaamaan ylös perusteita, miksi turvapaikkahakemus tulisi käsitellä uudelleen maahanmuuttovirastossa.

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen: Viranomaiset eivät tiedä turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyksistä mitään

5 KOMMENTIT

 1. Ensiksi haetaan etnisen alkuperän perusteella, sitten haetaan toisella rundilla mielipiteiden tuella, kolmannella kierroksella ollaan sateenkaarta ja lopuksi neljännellä kerralla kunnon kristittynä Teljän tulevana kirkkoväärtinä. Periaatteessa yksi hakemus ja mahdollisuus valittaa riittäisi täysin. Toisaalta väärät paperit tai valehtelu kuulusteluissa tietäisi lentoa takaisin paskastaniin.

  • Tyypillinen päivääkään oikeita töitä tehnyt elämäntehtävävirkamies; vieraantunut todellisuudesta täysin. Muutama kuukausi haalarihommia rajalla, poliisissa, tullissa tms. saattaisi hiukan avartaa maailmankatsomusta myös elämäntehtäväelintasopakolaisten suhteen.

 2. Eihän kristinuskoon kääntyminen takaa yhtään mitään, se on uskomus muiden rinnalla ja jokainen saa halutessaan sitä harrastaa, se ei ole validi kriteeri.
  Kääntyisivät vaikka juutalaisuuteen, se olisi helpompaa kun on jo valmiiksi leikkokikkelit, etääntynyt sianlihan syönnistä ja kyömynenä.
  Hompsahtaneille voipi suositella sitten katolilaisuutta, siellä se suuntaus on kovaa valuuttaa, kakkosta silmään.
  Kyllä nämä elintasoturistit laittavcat aina uuden hakemuksen eri nimillä ja selityksillä niin kauan että pääsevät sosiaalin rahavuohon mukaan.

 3. Kyse on vasta esityksestä, joka kaatuu eduskunnassa, puhumattakaan siitä, että YLE & kumpp. nostavat asiasta sellaisen itkuvirren, ettei sitä kuuntele pirukaan.

Comments are closed.