Koti Uutisia Kotimaa Sisäministeriö harkitsee potkuja Helsingin poliisipäällikölle

Sisäministeriö harkitsee potkuja Helsingin poliisipäällikölle

1

Sisäministeriö harkitsee, voiko Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapio jatkaa tehtävissään. Syy harkinnalle on Aapiota vastaan nostettu virkarikossyyte. Kansliapäällikkö Esko Koskisen mukaan Aapiota kuullaan asiasta viikon kuluttua.

Aapion korkea virka-asema on myös painava syy harkinnalle, koska syyte voi haitata hänen kykyään hoitaa tehtäviään. Myös poliisien mahdollinen luottamuksen heikentyminen Aapiota kohtaan vaikuttaa asiaan.

Heti kuulustelun jälkeen sisäministeriö aikoo tehdä päätöksen asiassa mahdollisimman nopeasti. Aapio itse on sanonut jatkavansa tehtävissään häntä kohdistuneista syytteistä huolimatta.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

 1. Lisätietoa itse syytteestä: https://yle.fi/uutiset/3-10185430
  “Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja Helsingin poliisilaitoksen entistä poliisipäällikköä Jukka Riikosta sekä nykyistä poliisipäällikköä Lasse Aapiota vastaan.

  Toiviainen katsoo, että Paatero ja Riikonen laiminlöivät Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön tietolähdetoiminnan valvontaa useiden vuosien ajan. Paateron ja Riikosen epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2009–2013.

  Aapion osalta rikosepäilyt koskevat hänen toimintaansa Helsingin apulaispoliisipäällikkönä vuosina 2012–2013.

  Syyttäjän mukaan huumerikosyksikön tietolähdetoiminnan pitkään jatkuneet rekisteröinnin puutteet olivat Paateron, Riikosen ja Aapion tiedossa, mutta he eivät puuttuneet tiedossa oleviin virheisiin välittömästi.

  Toissijaisesti syyttäjä vaatii Paaterolle, Riikoselle ja Aapiolle rangaistusta tuottamuksellisesta virkarikoksesta. “

Comments are closed.