Koti Uutisia Kotimaa Sisäministeriö haluaa antaa poliisille lisää oikeuksia

Sisäministeriö haluaa antaa poliisille lisää oikeuksia

1

Suomen sisäministeriö ei ole tyytyväinen poliiseille annettuihin lisäoikeuksiin tunkeutua kansalaisten yksityiselämään. Nyt oikeuksia tahdotaan laajentaa potilastietojen tarkasteluun. Varsinainen aloite on lähtöisin sionistisesta sisäministeriöstä. Kuten on ollut tapana tämän hallituksen aikakaudella, lakiuudistusta ollaan viemässä eteenpäin kiireellisenä.

Jos ministerin lakiehdotus hyväksytään, voi poliisi tonkia kansalaisten potilastietoja “tutkinnan suorittamiseksi”. Tämän lisäksi Kai Mykkäsen johtama sisäministeriö haluaisi lääkäreiden luovuttavan potilastietoja oma-aloitteisesti “vakavien rikosten ennalta estämiseksi”. Tätä ministeriö perustelee “ihmisten turvallisuuden parantamisella”.

Nyt osa poliittisen eliitin tahdin mukana tanssivista yhteiskunnallisista toimijoista on ilmaissut huolensa ministeriön ehdotuksesta. Yksi näistä on Lääkäriliitto.

– Jos poliisi pääsee heppoisilla perusteilla käsiksi potilastietoihin, se rikkoo perustavanlaatuisella tavalla potilas-lääkärisuhteen luottamuksellisuuden, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki.

Yllättävää on myös se, että poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne on kriittinen ministeriön toikkarointiin.

– Poliisin tehtävä on selvittää rikoksia, mutta ei keinolla millä hyvänsä. Ymmärrämme, missä yksityisyyden suoja menee, joten tällainen uudistus vaatisi perusteellisen yhteiskunnallisen keskustelun, Rinne toteaa.

Myös Asianajajaliiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola ihmettelee ministeriön toiveita.

– Ehdotus on täysin toteuttamiskelvoton. Tällaista ei oikeusvaltiossa voi edes kaavailla.

Mykkänen puolustaa sekoiluaan vetoamalla vanhoihin “mutta lapset” -argumentteihin. Hänen mukaansa tiedonvaihtosäännökset poliisin ja terveydenhuollon työntekijöiden välillä ovat sekavammat kuin sosiaalihuollon ja poliisin välillä, ja tämän takia selventävää lakimuutosta tarvitaan. Hän näkee ongelmana sen, että nykyinen ilmoittamisvelvollisuus koskee tällä hetkellä vain rikoksia, joista voi saada kuuden vuoden vankeusragaistuksen.

– Perheväkivalta esimerkiksi harvoin ylittää tämmöistä kynnystä, Mykkänen selittää.

Lähde: Yle (1, 2)

1 KOMMENTTI

  1. Sisäministeri Jouni Mykkänen on täysi paska, joka haluaa usuttaa poliisit suomalaisten toisinajattelijoiden kimppuun, jotka sitten “tutkailtuaan” terveystietoja voi pakkohoito lailla kyyditä mielisairaalaan aivan kuin ennen Neuvostoliitossa tehtiin. Tuohon aikaan ajateltuna moinen kuulosti sulalta hulluudelta, mutta nyt kommari-kapitalisti Jouni Mykkänen on puuhastelemassa Suomeen samanlaista käytäntöä edistääkseen globalistien valtaa toteuttaa kansanmurha. En tiedä ketään niin tyhjäpäistä voimakolmikkoa kuin Jouni Mykkänen, Sanni Grahn-Laasonen ja Alexander Stubb. Petteri Orpo on oma lukunsa, hän on kiero kuin korkkiruuvi ja hän kyllä tietää mitä hän tekee, sillä muutoin hän ei osaisi valehdella niin hyvin kuin osaa. Juha Sipilä on sokissa, eikä hänestä sen enempää.

Comments are closed.