Koti Uutisia Siirtolaisten tekemä joukkoraiskaus ravistelee Saksaa

Siirtolaisten tekemä joukkoraiskaus ravistelee Saksaa

0

uk_joukkoraiskaus_freiburg

Kahden naisen kimppuun hyökkäsi maanantai-iltana Lounais-Saksassa 17 miestä, joiden uskotaan olevan turvapaikanhakijoita. 21- ja 29-vuotiaat naiset olivat kävelemässä kirkon edustalla Freiburgissa, kun jengi kävi heidän kimppuunsa. Afrikkalaisen näköisiksi kuvaillut miehet piirittävät naiskaksikon ja kopeloivat näiden rintoja ja sukupuolielimiä. Kun sivullinen ohikulkija yritti puolustaa naisia, hyökkäsivät turvapaikanhakijat myös tämän kimppuun.

“Miehet koskettelivat naisten vatsoja, rintoja ja sukupuolielimiä asiattomasti”, kertoi poliisin tiedottaja. “Osa miehistä yritti myös suudella naisia. Jengi pahoinpiteli miehen, joka yritti auttaa naisia.”

Traumatisoituneet uhrit onnistuivat lopulta pääsemään ahdistelijoitaan pakoon ja hälyttämään apua. Poliisi tuli paikalle ja pidätti hieman myöhemmin kolme miestä. Epäillyt, jotka ovat iältään 18-, 19- ja 20-vuotiaita, ovat kaikki Gambian kansalaisia, jotka tulivat Saksaan marraskuun 2015 ja helmikuun 2016 välillä. Heistä kahden turvapaikkahakemus on hylätty.

Tämä viimeisin joukkoahdistelutapaus tapahtui Freiburgin päärautatieaseman lähellä ja muistutti tekotavaltaan Kölnissä viime uudenvuodenaattona tapahtuneita ahdistelutapauksia. Kölnin joukkoahdisteluiskujen jälkipuinti jatkuu yhä; juuri tällä viikolla Nordrhein-Westfalenin osavaltion tutkijat kertoivat vaativansa keskustelutilaisuutta Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren, parlamentin sisäasioiden sihteerin ja CDU-poliitikko Ole Schröderin ja liittovaltion poliisin johtaja Dieter Romannin kanssa, jottei mitään vastaavaa tapahtuisi tänä vuonna.

Uudenvuoden ahdistelutapaukset aiheuttivat dramaattisen muutoksen yleisön mielipiteissä, jotka olivat siihen asti olleet pääosin myötämielisiä liittokansleri Angela Merkelin avointen rajojen politiikkaa kohtaan. Ahdistelut johtivat myös laajoihin muutoksiin seksuaalirikoslaeissa ja Merkelin CDU-puolueen kannatuksen romahdukseen syksyn paikallisvaaleissa.

Lähteet: MV-lehti, Die Welt