Koti Uutisia Siirtolaisten joukkopidätykset käynnistyvät Euroopassa joulun alla

Siirtolaisten joukkopidätykset käynnistyvät Euroopassa joulun alla

5

Ainakin 27 laillisesti Euroopassa majailevaa siirtolaista on pidätetty poliisien iskuissa ympäri Länsi-Eurooppaa joulukuun alusta lähtien terroristi-iskujen suunnittelusta joulun ajalle.

Joulukuun 11. päivä Ranskan poliisi pidätti 11 siirtolaista 86 henkeä surmanneen Nizzan terroristi-iskun suunnittelusta ja avustuksesta. Vain kahta päivää aikaisemmin Ranskan poliisi pidätti kuudennen Nizzan iskijän terroristirinkiin kuuluneen siirtolaisen muun muassa aseiden välityksestä. Hänen kerrotaan suunnitelleen useita iskuja Pariisin suurkaupunkialueelle, mukaan lukien Champs-Élysées’lle ja Pariisin Disneylandiin. Aikaisemmat viisi oli pidätetty ei-valkoisten täyttämistä Marseillen ja Strasbourgin kaupungeista, ja kaikki siirtolaiset on yhdistetty Isisiin.

Ei-valkoiset terroristit ovat tappaneet yli 230 ihmistä pelkästään Ranskassa viime vuoden alusta lähtien. Näihin lukeutuvat ne 130 henkilöä, jotka kuolivat Pariisin koordinoidussa ase- ja itsemurhaiskussa vuonna 2015.

Britanniassa poliisi taas on pidättänyt kuusi siirtolaista Derbyssä, Burton-on-Trentissä ja Lontoossa joulukuun 12. päivä “suuren terroristi-iskun valmistelusta”. Heidän asunnoistaan löytynyt materiaali viittaa siihen, että he olivat valmistelemassa iskua räjähteillä. Samaan aikaan Stanstedin lentokentällä kaakkoon Lontoosta pidätettiin kaksi eri siirtolaista ilmeisesti kahdessa eri tapauksessa terroristi-iskun valmistelusta. Toinen heistä on lähtöisin Syyriasta, toinen Turkista.

Hollannissa pidätettiin 9. joulukuuta ei-valkoinen siirtolainen terroristi-iskun valmistelusta. Hänen asunnostaan löytyi kalashnikov, useita lippaita ja materiaalia pommin valmistamiseen.

Saksassa pidätettiin 12. joulukuuta Aschaffenburgin kaupungin läheltä kaksi siirtolaista iskun suunnittelusta paikalliseen kouluun. Syytettyjen asunnoista ja kännyköistä löytyi runsaasti Isisin materiaalia.

Äskettäisessä tapauksessa Saksan poliisi pidätti vain 12-vuotiaan irakilaisen sen jälkeen kun tämän rakentama naulapommi löytyi Ludwigshafenin kaupungin joulumarkkinoilta. Raporttien mukaan poika oli koettanut räjäyttää pommia aikaisemmin siinä onnistumatta. Alle 13-vuotiaana häntä vastaan ei nosteta syytteitä, vaan hänet ohjataan nuorisotyöntekijälle.

Samana päivänä pidätettiin Karlsruhen kaupungissa tunisialainen “Charfeddine T.” terrori-iskun suunnittelusta. Charfeddine oli tullut viime vuonna Saksaan tekeytyen “pakolaiseksi” nimeltä Ashraf al-T. Poliisin lausunnon mukaan mies oli ollut yhteydessä Syyriaan ja saanut Isisiltä ohjeita ja luvan iskun suorittamiseen.

Lähde: The New Observer

Lue myös: Maailmanlaajuinen eurooppalaisvastainen terrorisota

5 KOMMENTIT

  1. Todennäköisesti Sipilä ilmoittaa, että lähettäkää ne tänne. Me (Suomi) olemme niin “syrjässä”, ettei heistä (terroristit) ole mitään vaaraa täällä, päinvastoin. Kajahtelevilla “kaarnavenetelakoilla” tarvitaan lisätyövoimaa, että saadaan toimitettua kaikki tilauskirjat, mitä runsas kysyntä on aiheuttanut. Mutta tietysti Suomi oma-aloitteisesti tilittää Brysseliin “leijonanosan” kaikesta tuosta rahanräiskeestä, toteaa pääministeri Juha Sipilä.

  2. Nuo olisi pitänyt pitää poissa Euroopasta alunperinkin, kuten kaikki keharimaalaiset.

  3. On todella erinomaista että poliisit yli rajojen ovat ryhtyneet toimenpiteisiin näiden terroristien kiinnisaamiseksi. Millähän Suomen poliisi vielä saataisiin mukaan talkoisiin? Suklaalla?

  4. Noita terroristeja jotka pitäisi pidättää ja poistaa euroopasta on satoja tuhansia. Lapsesta vaariin. Kaikki vaan ulos euroopasta. Jos ne tappavat eurooppalaisia, niin tapetaan me ne kaikki.

Comments are closed.