Koti Artikkelit Siirtolaismellakan tutkinta poikki – “poliisilla muuta tekemistä”

Siirtolaismellakan tutkinta poikki – “poliisilla muuta tekemistä”

12

Poliisi on päättänyt keskeyttää 3.4.2017 “pakkopalautuksia vastustaneiden” mielenosoitusten yhteydessä tapahtuneiden rikosten tutkinnan. Rikoskomisario Kari Martikaisen mukaan “poliisilla on muutakin tekemistä”.

Kari Martikainen totesi Ylelle: “Ei maksa vaivaa käydä tunnistamaan valvontakameroiden kuvien perusteella henkilöitä, jotka ovat mahdollisesti syyllistyneet muutamalla päiväsakolla rangaistavaan tekoon. Poliisilla on muutakin tekemistä.” Tämä pitää varmasti paikkansa. Muun muassa Helsingin Sanomissa uutisoitiin juuri, että raiskaukset lisääntyivät kolmanneksella alkuvuonna. Jotenkin kuitenkin tuntuu siltä, että monikulttuuriset raiskaukset eivät ole syy sille, miksi riehunnan tutkinta lopetettiin. Ovathan kyseessä niin sanotut paremmat mielenosoittajat, joiden rikoksia halutaan poliisissa katsoa sormien läpi.

Mietitäänpä hetki mitä olisi tapahtunut, jos mielenosoittajat olisivat olleet kansallismielisiä tai – herra paratkoon – Vastarintaliikkeen edustajia. Mitä, jos he olisivat estäneet virantoimituksessa olevan poliisiauton kulun ja tunkeutuneet sisäministeriön tiloihin eivätkä olisi edes tehneet mielenosoitusilmoitusta? Millä todennäköisyydellä poliisilla olisi ollut “muuta tekemistä” eikä tapausta olisi edes tutkittu? Todennäköisyys sille, että tapaus olisi jätetty tutkimatta, on tasan nolla. Todennäköisyys sille, ettei ketään olisi pidätetty, on myös tasan nolla

Nostetaanpa pinnalle pari esimerkkiä tilanteista, jolloin poliisilla sen sijaan ei ole ollut “muuta tekemistä”. Esimerkkitapauksissa viranomaisilla riitti esitutkintaan loputtomasti aikaa, rahaa ja motivaatiota.

Vähän aikaa sitten Haminassa poliisilla oli aikaa etsiä urakalla henkilöitä, jotka olivat liimanneet pari kansallissosialistista tarraa. Poliisi suoritti jopa kotietsintöjä, mikä on ennenkuulumatonta, kun kyseessä on tarrojen liimaamisen kaltainen “rikos”.

Pari vuotta sitten oli tapaus, jossa eräs lahtelaismies pukeutui itse valmistamaansa Ku Klux Klan -asuun ja poseerasi valokuvassa Suomen lipun kanssa. Taas poliisilla riitti loputtomasti resursseja. “Lahden KKK-miestä” etsittiin suuren mediakohun saattelemana, ja lopulta henkilö myös löydettiin. Poliisi jopa selvitti, ketkä olivat ostaneet valkoisia lakanoita paikallisista kaupoista “rikoksentekopäivänä”! Lopputulos oli, että syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä, koska hänen mielestään mies ei ylittänyt sananvapauden rajoja eikä lipun pitäminen kädessä ollut epäkunnioittavaa. Poliisi haaskasi huikeita summia rahaa tutkiakseen tapausta, joka ei edes ollut rikos!

Kun Vastarintaliikkeen tapahtumassa Jyväskylässä vuonna 2015 syntyi tappelu, ei poliisilla ollut “muuta tekemistä”, vaan he päättivät ottaa 32 henkilöä heti paikan päältä kiinni ja myöhemmin vangita kahdeksan ihmistä useiksi viikoiksi. Poliisi veti hatusta rikosnimikkeeksi “väkivaltaisen mellakan” ja painosti kuulusteltavia valehtelemalla näille omasta toiminnastaan.

Viime viikolla tullut Jyväskylän käräjäoikeuden tuomio kertoo omaa tarinaansa poliisin ristiriitaisista toimintatavoista, jotka vaihtelevat tutkittavien kansalaisten poliittisten mielipiteiden perusteella. Syyte Vastarintaliikkeen “väkivaltaisesta mellakasta” kaatui kokonaan. Normaalisti tavallisesta pahoinpitelystä (josta muutama henkilö tuomittiin) tai haitanteosta virkamiehelle (josta kaksi henkilöä tuomittiin) ei laiteta ketään yhtä yötä pidemmäksi ajaksi putkaan. Nyt putkassa oltiin lähes kolme viikkoa! Mainittakoon, että samana päivänä samassa kaupungissa tapahtui kuolemaan johtanut pahoinpitely, josta epäiltyä ei laitettu edes yhdeksi yöksi putkaan. Taas oli poliisilla “muuta tekemistä”.

Helsingin Pasilan poliisiaseman ulkopuolelta kuvatulta videolta näkyy, kuinka tapahtumassa estettiin poliisin toimintaa ja kuinka toiminta on muutenkin paljon rajumman näköistä kuin Jyväskylässä vajaat kaksi vuotta sitten. Kuinka monta kertaa olette kuulleet Helsingin tapahtumia kutsuttavan “mellakaksi” saatikka “väkivaltaiseksi mellakaksi”? Sen sijaan poliisi keksii “muuta tekemistä”, jottei maahanmuuttajien rikoksia tarvitsisi tutkia!

Lopuksi vielä esittäisin kysymyksen, onko tutkintaa edes mahdollista lakien mukaan lopettaa sen takia, että poliisilla on “muuta tekemistä”, vai onko tässä toimittu vastoin lakia ja “hyviä tapoja?

 

Antti Niemi

 

Aiheesta lisää muualla: Yle.fi

12 KOMMENTIT

 1. Poliisi keskittyy niin paljon mielistelemään suvakkeja ja matuja, ettei se tajua menettävänsä koko ajan enemmän luottamustaan tavallisten suomalaisten keskuudessa. Toivottavasti tässä poliisin politisointihankkeessa mukana olevat saadaan aikanaan vastuuseen teoistaan!

 2. Poliisi vois edes yrittää esittää ettei ole puolueellinen instituutio. Suurin rikollinen tässä maassa tuntuu olevan poliisin palkan maksava tavallinen veronmaksaja.

  Ikiopiskelija- sekä suojatyöpaikka-vasemmistolaiset ja maahantunkeutujat vetävät poliisia kuin pässiä narussa. Ja kansan luotto vähenee koko ajan tähän eliitin yksityisarmeijaan.

  • Miksi poliisin pitäisi esittää olevansa puolueeton tai esittää että ei ole puolueellinen, kun puolueettomuus ei ole osa poliisin toimenkuvaa eikä koskaan ole ollutkaan?
   Poliisilaitos on, kautta aikojen ja kaikkialla, ollut valtion väkivaltamonopolin työkalu ja siten poliisi on AINA valtion taikka poliisia sitovien lakien tekijöiden puolella. Ja lait harvoin ovat puolueettomia, katsokaa vaikka Saksan lakeja hakaristien ja NSDAP-symboliikan kieltämisestä. Ergo, poliisi ei ole eikä voikkaan olla puolueeton.

   • Koska veronmaksajat kustantavat tämän instituution olemassaolon. Tiedostan toki kertomasi, mutta valtaosa ihmisistä ei tiedosta. Poliisi myös antaa kansalle itsestään kuvaa kansalaisten oikeuksien valvojana ja meidän jokaisen ystävänä, vaikka totuus on päinvastainen ja nyt se alkaa näkymään Suomessakin yhä selkeämmin.

    • Mielestäni se että veronmaksajat kustantavat poliisin, meinaisi sitä että poliisin pitäisi suoraan olla veronmaksajien puolella, ei että se vain esittäisi sitä. Mutta ymmärrän pointtisi.

     Koen kyllä sen että tämä “poliisi on ystävä”-valhe alkaa murentumaan ja hajoamaan on loppujen lopuksi hyvä juttu. Totuus voi olla ikävä ja epämiellyttävä monelle, mutta se on parempi kuin valheessa eläminen.

 3. Muuta tekemistä, kuten tehdä lavastettua “poliisit” tv sarjaa neloselle, ja olla arman alizadin haastattelemana hänen ohjelmassaan.

  • Ja jahdata KKK-miehiä Lahdessa! Myös esimerkiksi kolmen kilometrin ylinopeuksien mittailu on tärkeämpää tekemistä.

   • Eikä unohdeta “tarrakaustia” Haminassa.Rikoskomisario Kai Virtanen on esimerkki parhaimmillaan suomalaisvihamielisestä ja puolueellisesta pilipali-poliisin irvikuvasta.Toivottavasti tapaus työllistää poliisia jatkossakin,tarroja todennäköisesti tulee ehkä joku joskus silloin tällöin sattumalta jossakin liimaamaan.

 4. Olisi jo korkea aika kansallismielisiksi itsensä tuntevien poliisien järjestäytymään kapinaan ylintä johtoa vastaan.

 5. Tarroja on saatavilla edelleen erittäin edullisesti http://www.kadulle.com verkkokaupasta. Mukaan kannattaa tilajata jokunen Magneettimedia lehtikin ovat nyt ilmaisia!!! Unohtamatta uutta vastarintaliikkeen käsikirjaa.

 6. Nyt jos koskaan Suomi tarvitsee Jorma Nyforsin ja Tauno Pasasen kaltaisia rohkeita miehiä!

Comments are closed.