Koti Uutisia Siirtolaisilla jättimellakka Pariisissa

Siirtolaisilla jättimellakka Pariisissa

1

Tuhannet ei-valkoiset siirtolaiset riehuivat aikaisin keskiviikkoaamuna Pariisin kadulla, kun afgaanit, eritrealaiset ja muut afrikkalaiset ottivat yhteen Stalingrad-metroaseman ympäristössä, missä he olivat leiriytyneet useampia viikkoja. Mellakoitsijat kävivät toistensa kimppuun keppien ja muiden improvisoitujen aseiden kanssa tuntien mittaisessa tappelussa paikallisten asukkaiden ja liikkeiden kauhuksi. Mellakan syy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Mellakointi alkoi sen jälkeen kun Ranskan poliisi valmistautui hajottamaan siirtolaisten ympäriinsä rehottavaa leiriä, joka oli saastuttanut kadut vain muutaman korttelin päässä Ranskan keskustasta. Leiri oli noussut, kun Italian kautta tulleet siirtolaiset yrittivät Englantiin Ranskan kautta ajatuksenaan päästä kanaalin yli nauttimaan Britannian hallituksen runsaskätisistä avustuksista.

Alueelle on leiriytynyt jopa 3 000 siirtolaista. Paikallinen poliisi on vannonut tuhoavansa leirin ja siirtävänsä asukkaat keskuksiin, joissa Ranskan veronmaksajat tarjoavat näille ruokaa ja suojaa. Siirtolaiset ovat vastanneet osoittamalla mieltä Avenue de Flandrella huutaen “Ei poliisille!”.

uk_ranska_mellakka3

uk_ranska_mellakka

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

  1. Stalingradin metroasema!!! Brysselissäkin on joku Stalingradin kaupunginosa!!!!!!

    Hienoa!!!!Aitoa monikulttuurisuutta? Suvakkien suosiossa varmasti!

Comments are closed.