Koti Uutisia Siirtolaiset mellakoineet Ranskassa jo viikkotolkulla

Siirtolaiset mellakoineet Ranskassa jo viikkotolkulla

1

Siirtolaiset ovat mellakoineet Ranskassa jo useamman viikon hajottaen liiketilojen ikkunoita ja bussipysäkkejä. Lisäksi autoja ja roskakoreja on sytytetty tuleen kymmenittäin joka päivä, ja poliisien kimppuun on hyökätty. Mellakointi on vain pahentunut päivä päivältä, eikä laantumista näy.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisit pidättivät mustan Theo-nimisen henkilön. Yhden poliiseista epäillään raiskanneen pidätyksen yhteydessä tätä pampulla peräaukkoon. Neljää poliisia vastaan on nostettu syytteet tapahtumista.

Sittemmin poliisia päin on ammuttu ja heitä kohti on heitelty Molotovin cocktaileja sekä petankkipelistä tuttuja rautakuulia. Poliiseja on myös jahdattu näiden paetessa henkensä kaupalla.

Väkivalta ei kohdistu pelkästään poliisiin tai paikkojen tuhoamiseen. Esimerkiksi korealaisen turistiryhmän kimppuun käytiin heidän ollessaan turistikierroksella.

Ranskassa on tulossa toukokuussa vaalit. Maahanmuuttoa vastustava Marine Le Pen Kansallinen rintama -puolueesta on ennakkokyselyiden mukaan pääsemässä toiselle kierrokselle. Käynnissä olevat rotumellakat antanevat hänelle ison kasan lisä-ääniä.

Lähde: Expressen

1 KOMMENTTI

  1. Unelma käytännössä. Suomenkin poliisit voivat tarkkailla näitä videoita pähkäillessään mikä on heidän oma tulevaisuutensa. Myös Ruotsissa oli viimeksi eilen mellakoitu monikulttuurisesti. Jussi Huhtelan mieliksi nimenomaan Rinkebyssä. Poliisi joutunut ampumaan varoituslaukauksia.

Comments are closed.