Koti Uutisia Showan Shattakin “murhayrityksestä” epäilty Andreas Carlsson luovutettu Ruotsiin

Showan Shattakin “murhayrityksestä” epäilty Andreas Carlsson luovutettu Ruotsiin

0
Andreas Carlsson.
Andreas Carlsson.

Ruotsalaisnationalistit joutuivat tappeluun äärivasemmistolaisjoukkion kanssa Malmössä 8. maaliskuuta 2014. Yksi äärivasemmistolaisista oli homoaktivisti ja tuolloin vielä aktiivisen Revolutionära Frontenin koejäsen Showan Shattak.

Shattak sai monen muun äärivasemmistolaisen tavoin ansionsa mukaan, ja toukokuussa 2015 lakkautetussa Ruotsalaisten puolueessa mukana ollut Andreas Carlsson etsintäkuulutettiin murhayrityksestä. Valtavirran media ei tietysti unohtanut nimittää Shattakia “viattomaksi sivulliseksi”.

Carlssonin etsintäkuulutuksen lisäksi kaksi nationalistia pidätettiin, ja vielä yhtä epäiltiin murhan yrityksestä. Hänet kuitenkin vapautettiin syytteistä.

Carlsson onnistui monet kerrat livahtamaan poliisilta, ja hän on oleskellut viime ajat Ukrainassa. Carlsson kuitenkin pidätettiin maassa, kun hän tuli kansainvälisesti etsintäkuulutetuksi. Carlsson luovutettiin tiistai-iltapäivällä takaisin Ruotsiin, ja hänen asianajajansa Theodor Nordenadler tapasi hänet keskiviikkona.

Carlsson on ainakin seuraavat kaksi viikkoa pidätettynä 30. päivään maaliskuuta asti, jolloin syytteet on tarkoitus nostaa. Hänen asianajajansa ei kuitenkaan usko, että syytettä nostetetaan tuona päivänä. On todennäköistä, että Carlssonin pidätystä jatketaan, kunnes oikeudenkäynti on ohi ja mahdollinen rangaistus langetettu.

Huolimatta siitä, mihin Ruotsin oikeuslaitos päätyy tämän tapauksen suhteen, ovat nationalisteihin kohdistetut syytteet Malmön tapahtumien osalta poliittisia. Maaliskuun 8. päivän yön tapahtumista kuultiin heti alussa monta eri versiota, ja uutisoitiin “natsien käyneen provosoimatta feministien kimppuun”. Nationalisteja oli vastassa pikemminkin äärivasemmistolaisia, jotka itse puolustelevat heidän mielestään väärinajatteleviin kohdistuvaa väkivaltaa.

Lisäksi voi mainita, etteivät äärivasemmistolaisjoukkoon kuuluneet todistajat Aftonbladetin mukaan halunneet antaa poliisille tietojaan. Ehkäpä he olivat hiljaisia siksi, että he selvästi näkivät antifasististen “tovereidensa” yrittäneen hyökkäystä, kuitenkin epäonnistuneesti.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen vankeinapu Ruotsissa kehottaa kansallismielisiä lähettämään terveisensä Carlssonille. Viestin voi lähettää joko suoraan Nordfrontin kommenttipalstalle tai osoitteeseen fanghjalpen[at]nordfront.se, niin se tulee välitetyksi Carlssonille. Vankeinapu tulee myös lahjoittamaan Carlssonille pienen summan rahaa.

Huomioi kirjoittaessasi, että syyttäjä käy läpi kaikki Carlssonille lähetettävät viestit. Älä siis kirjoita mitään, mitä voidaan käyttää häntä vastaan.

Lähde: Nordfront.se