Koti Uutisia Kotimaa Seksuaalirikosten ilmoitusmäärä kasvoi 16 prosenttia

Seksuaalirikosten ilmoitusmäärä kasvoi 16 prosenttia

6

Suomessa tehtyjen seksuaalirikosten ilmoitusmäärä kasvoi alkuvuodesta huikeat 16 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Poliittisen poliisin (PolPo) mukaan seksuaalirikosten varsinainen määrä ei kuitenkaan ole kasvanut, vaan ilmoituksia tehdään aiempaa enemmän. Vastaavaa argumenttia ollaan käytetty vuosia ryhmäraiskausepidemiasta kärsivässä Ruotsissa.

PolPo perustelee myös kasvua sillä, että monet pitkät rikossarjat paljastuivat lyhyellä ajalla. Myös ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksissa on kasvanut kuusi prosenttia.

Hurjinta meno oli Oulussa, jossa seksuaalirikosten määrä kasvoi käsittämättömät 100 prosenttia. Oulu ei kuitenkaan ole ainoa paikka, jossa seksuaalirikosten määrä kasvoi. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella seksuaalirikosten määrä kasvoi myös lähes 65 prosenttia. Uudella maalla kasvua tapahtui erityisesti lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Mistä poliisi edes repii tuollaisen tiedon, että raiskauksia ilmoitetaan entistä enemmän viranomaisille? Miten tuollaisesta voi pitää edes tilastoa? On pikkaisen selvä tekosyy peitellä maahantunkeutujien osuutta raiskausten hurjaan lisääntymiseen.

  • Ovat aina outoja nämä “rikoksia ei ilmoiteta” -väitteet. Sitten kuitenkin konnotaatia tai alluusio on se, että kyllä niitä rikoksia ilmoitetaan ja ne kirjataan. Eli ei mitään uutta tässä.

   Helsingissä 2017–2018 64 % raiskauksista oli ulkomaalaisten tekmiä. Yleisin tekijän nimi MOHAMMED; 14 % kaikista raiskaajista. Listalla myös pieni edustus Balkanilta/itä-Euroopasta. 2018 neljä suomalaista raiskaajaa oli nimeltään sellaisia suomenruotsalaisia, että kyseessä voi olla romani.

   Ei unohdeta että toisen ja kolmannen sukupolven parasiitit (somalit/irakilaiset jne.) ovat tilastoissa suomalaisia, joten silloin täytyy olla tarkkana. Tämä on kahdella tapaa tilastoja vääristävä asia: se laittaa parasiittien tekemät rikokset suomalaisten piikkiin sekä vähentää ulkolaisten tekemiä raiskauksia, jos katsotaan pelkästään kansallisuuksia eikä esim. nimiä.

   Olen myös kuullut idioottien sanovan esim. autismin tai joidenkin tautien lisääntyneen, sillä niitä tutkitaan enemmän. Hienoa että (lääke)tieteellisen tutkimustyön periaatteet näin tavallaan avautuvat tälle hieman hitaammallekin kansanosalle — siis jos joku heille sen vain viitsii näin selittää…

  • Poliisin tiedotteesta: “Tutkimusten mukaan seksuaalirikosten määrä ei olisi tosiasiassa lisääntynyt, vaan ilmoitusaktiivisuudessa olisi tapahtunut muutos.”

   Poliisi on siis laimentanut tutkimusten päätelmät konditionaalilla, mutta Yle on ylentänyt tulokset indikatiiviin.

   • Mitenköhän tämä “ilmoitusaktiivisuuden muutos” kyetään määrittelemään?

    Nyt on kyllä sellaista paskaa YLEltä, kytiltä ym. maan vihollisislta. Eiväthän nuo selvästikään enää edes yritä.

 2. Mä puolestani väitän,että raiskauksia ilmoitetaan suhteellisesti entistä vähemmän.Sillä ovathan ihmiset huomanneet millaiseen kuseen sitä joutuu,kun ajattelee “väärin” kulttuuriamme rikastuttavista kultamunista.Muistan kuinka vihapuhekuulusteluihin on roudattu Suomessakin yks eläkeläisrouva.Polpo puhuu taas ihan täyttä paskaa,minkä ei luulis yllättävän ketään.Kuinka ilmoituskynnys muka voisi esim. Oulussa yhtäkkiä laskea niin paljon että uhreja tupsahtaa 100% lisää?

Comments are closed.