Koti Uutisia Kotimaa Seitsemän suomalaista vastaa varallisuudeltaan 40 prosenttia vähävaraisimmista

Seitsemän suomalaista vastaa varallisuudeltaan 40 prosenttia vähävaraisimmista

5

Englantilainen hyväntekeväisyystyötä tekevä järjestö Oxfam laski, että vuonna 2015 maailman 85 rikkainta omistaa yhtä paljon varallisuutta kuin puolet maailman köyhimmistä. Toisin sanoen 85 henkilöä omistaa yhtä paljon varallisuutta kuin 3,6 miljardia ihmistä. Vuoden 2018 tilastojen ja arvioiden mukaan kahdeksan rikkaimman omaisuus on sama kuin 3,6 miljardin ihmisen.

Suomalaiselle luvut voivat olla absurdeja ja tuntua kaukaisilta. Forbesin tietojen mukaan seitsemän Suomen rikkainta vastaa varallisuudeltaan 1,85 miljoonaa suomalaista, mikä on noin 40 prosenttia vähävaraisimmista suomalaisista.

Suomen seitsemän rikkainta ovat Antti Herlin, Heikki Kyöstilä, Antti Aarnio-Wihuri, Mika Anttonen, Ilkka Herlin, Niklas Herlin (kuollut) ja Ilona Herlin.

Herlinit ovat Kone-hissiyhtiön omistajia ja perijöitä. Pörssiyhtiö Koneen säätiö onkin tunnettu kulttuurimarxistien tukija. Herlinit osaavat taitavasti veronkierron. Toiseksi rikkain henkilö Heikki Kyöstilä maksoi veroja yli neljä miljoonaa euroa, kun taas lähes puolet varakkaampi Antti Herlin maksoi 1,137 miljoonaa euroa veroja. Toki tässä tilastossa ei eritellä tuloja ja omistuksia, jolloin verojenkin maksu ei ole suoraan verrannollista.

Rikkaiden ja köyhien välinen tuloero jatkaa kasvuaan, vaikka rikkaiden yhtiöiden myyntitulot ovat pienentyneet. Kansantaloustieteen professori Matti Tuomala selittää ilmiötä jo valmiiksi rikkaiden suurella omaisuudella ja osakeomistuksilla, joiden arvo nousee vuosien aikana. Lyhyesti raskaalla työuralla ei todennäköisesti tule rikastumaan lähellekään samalla tavalla kuin perintönä saadulla omaisuudella.

Lähde: Seura

5 KOMMENTIT

  1. Antti Arrnio-Wihuri on vapaamuurari, tietääkö joku näistä muista mainituista?

  2. Kaikki ne on. Jos eivät muuta niin ns persetuttuja. Sulle mulle ja pox.

  3. Näillä “Hernlineillä” voisi kätevästi koristella jotain, sillä eihän mistään saa noin “kalliita” hienokkeita.

Comments are closed.