Koti Uutisia “Scania täräyttää vain hetken” – Tiina Wiikiä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

“Scania täräyttää vain hetken” – Tiina Wiikiä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

10

Maahanmuuttokriittisinä videoblogaajina tunnetut Tiina Wiik ja Junes Lokka olivat maanantaina kuulusteltavina kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Wiikiä epäillään yhteensä kahdeksasta rikoksesta ja Lokkaa kolmesta. Wiikin rikosepäilyistä seitsemän on kunnianloukkauksia ja yksi on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Lokalla kaikki kolme rikosepäilyä ovat kunnianloukkauksia.

Wiikin mukaan syy epäilyyn kansanryhmää vastaan kiihottamiseen on kyltti (kuvassa), jossa on teksti “Scania täräyttää vain hetken – rasismin arvet kestävät ikuisesti”. Kansanryhmä, jota vastaan tällä kyltillä rikosepäilyn mukaan kiihotetaan, on “ulkomaalaiset tai maahanmuuttajat”. Maalaisjärjellä ajateltuna jää epäselväksi, millä tapaa kyseinen kyltti kiihottaa mitään kansanryhmää vastaan.

Wiikiä epäillään kunnianloukkauksesta blogissaan kirjoittamastaan tekstistä, jossa hän käsittelee Jimi Karttusen rikoshistoriaa. Teksti on julkaistu syksyllä 2016 Karttusen pyhimykseksi julistamisen ollessa kuumimmillaan. Wiik kertoi omien sanojensa mukaan kuulustelijalle, että samoja tekstissä julkaistuja asioita on julkaistu myöhemmin myös muissa lehdissä, kuten Suomen Kuvalehdessä. Lisäksi hän kertoi kaivaneensa kirjoituksessaan olleet faktat eri käräjäoikeuksista julkisista lähteistä.

Rikosilmoituksen oli tehnyt Karttusen täti.

 

Lähteet: PT-media, Vihapuhe FM 5.2.2018

10 KOMMENTIT

 1. ”Scania täräyttää vain hetken” voi olla vihapuhetta vain siitä lähtökohdasta, että Scanialla täräyttävä henkilö aina tai lähtökohtaisesti on “etninen henkilö”.

  Jos Tiina Wiikin muista puheista ei tämä ilmennyt, voi tuollainen olettamus olla peräisin vain syyttäjältä tai poliisilta. — Tällä tavalla siis ulkopuolelta Wiikin suuhun laitetaan sanat ja aivoihin ajatukset ja sitten tuomitaan noiden keksittyjen rikosten perusteella.

  Puolustuksen pitäisi saada myös oikeuden tuomari itse omasta lähtökohdastaan ja oma-alotteisesti esittämään oletus, että Scanialla täräyttävä henkilö voi olla vain “etnistä tai uskonnollista tai (mitä kaikkea laissa nyt lueteltiinkaan) alkuperää”.

 2. Ei helvetti, mitään ei saa enään kirjoittaa. Hölmölä, suvakkidiktatuuri.

 3. Pikemminkin voisi “rasismin arvet kestävät iäti” olla rasisminvastainen julistus. Mutta kun kylttiä pitelee Wiik, on ihan sama mitä siinä lukee. Vaikkapa “rakastan somaleita” poikisi hänen tai Lokan kantamana syytteen rasistisesta ironiasta tai ironisesta rasismista.

  Lokka ansaitsee syntyperästään huolimatta täyden kunnioituksen, vaikka esim. nimimerkkiä “Zero Tolerance” käyttävä, itseänsä valkoiseksi kansallissosialistinaiseksi väittävä kertoi pistävänsä rodun etusijalle, ennen poliittista suuntausta. Jokainen taaplaa tyylillään.

 4. Jos Wiik saa mm. tuosta Karttusen jutusta tuomion, lisää se jälleen yhden oikeusmurhan jo pitkään listaan. Karttusen äiti voi syyttää ihan mediaa siitä, että poikansa hyvinkin synkkä historia levisi niin laajalle julkisuuteen, siinä historiassa runoilut ja rippikoulut olivat jääneet kauas taakse.

  • Karttusen isä, joka asian toi julkisuuteen ja antoi haastattelujakin valtamedialle, voi syyttää itseään siitä, että totuus Karttusen turhasta elämästä levisi laajaan tietoisuuteen.

 5. Taas ovat valkoiset neekerit vetäneet herneen nenään. On täusin sama asia kirjaimellisesti, jos Tiina Wiikin banderollissa olisi lukenut: “Suomalaiset juovat kuohuvaa Vappuna ja ilakoivat pitkän talven jälkeen.”
  Muslimit ajavat ilman rekkakorttia “vääräuksoisten” päälle siinä missä Suomessa jouluaattona klo 12.00 julistetaan “Joulurauha” Turusta wanhana perinteenä. Joka vetelee kohta viimeisiään ellei mitään tehdä.

 6. Scania kuskitko on kansanryhmä, vai millähän porukalla nyt on peppukipua? Vai liekö taas samat ammattiloukkaantujat asialla…

 7. kukas niitä ajoesteitä sinne kaduille laitatti ja minkä takia,rasistiset perusteet?

Comments are closed.