Koti Uutisia Ulkomaat Saudi-Arabia kriminalisoi satiirin

Saudi-Arabia kriminalisoi satiirin

6

Saudi-Arabiassa astuu voimaan uusi laki, jonka johdosta satiirille nauraneet tai sitä julkaisseet voivat saada sakkoja tai jopa viisi vuotta vankeutta, jos he tekevät pilkkaa uskonnosta, yhteiskunnasta tai moraalisista perinteistä.

Lain uskotaan olevan pienimuotoinen myönnytys maan kruununprinssiltä konservatiivisille kansalaisille, sillä hän on lyhyessä ajassa ajanut läpi useita “liberaaleja” muutoksia. Yksi esimerkki näistä on naisten salliminen ajaa autoa.

Lähde: RT

6 KOMMENTIT

 1. Satiiria saa vissiin tehdä kristinuskosta tai eurooppalaisista. Mutta oman maan satiiri on kielletty. Tuli tässä mieleeni että maat joissa satiiri ja tämänkaltainen sananvapaus kielletään, ne taantuvat hyvin nopeasti. Saudeisakin lienee edessä kohta julkiset kivitykset ja elävältä polttamiset. Ja sen jälkeen koko lähi-itä on yhtä islamilaista valtiota.

  • Kohta? Meinaatko että siellä ei jo ole? No, ei välttämättä, mutta ainakin siellä liikkuu shariapoliisi sapeleiden kanssa, joilla “rikollinen” saatetaan teloittaa paikalla ihan julkisesti.

   Toki voi olla että yksi noista prinssin viimeaikaisista “liberaaleista” uudistukista on saattanut poistaa julkiset teloitukset.

 2. Noniin taiteilat ym. Moraalinvartiat. Kuka ketkä tai mitkä ovat Saudiaudimiesten etäispesäkkeitä? Kaikki yhteistyö Saulisaudien kanssa lopetettava. Viisivuotta ystävyydestä ja haistakaa paska.

 3. On tietyn sortin asianajajia, jotka pilkkaavat jokseenkin kaikkea ympärillään ja jokainen eri mieltä oleva on vihulaisen kätyri, mutta saavat suunnilleen itkupotkuraivarin, jos heidän (usein aivopestyä/maksettua) arvomaailmaansa tölväistään.

  Näin on laita etenkin ählämien, sionistien, anarkovihernarkkien ja aika suuressa määrin myös Putinuskovaisten kanssa.

 4. > satiirille nauraneet tai sitä julkaisseet voivat
  > saada sakkoja

  Sakkoja ei jaettu niille, jotka julkisesti olivat itkemättä Pohjois-Korean edellisen hallitsijan kuoltua. Poliisit heitä hakkasivat pampuillaan kunnes itkivät.

  — Poliisi eivät itkeneet. He nauroivat.

 5. Saudi Arabia = ääriislamistinen diktatuuri ja USA:n ja Israelin liittolainen.

Comments are closed.