Koti Uutisia Kotimaa Satoja terrorismirikoksista tuomittuja vapautuu lähivuosina

Satoja terrorismirikoksista tuomittuja vapautuu lähivuosina

2

Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin arvion mukaan Länsi-Euroopan vankiloista vapautuu yli 200 terrorismirikoksista tuomittua rikollista. Terroriuhka ei ole laskussa. Pelttari toteaa, ettei vankilassa istuminen ole välttämättä vaikuttanut terroristien ajattelutapaan. Niin Suomessa kuin Euroopassakin järjestäytyneet rikollisjärjestöt ovat kiinnostuneita maahantunkeutujista.

Supo seuraa tällä hetkellä noin 370:tä riskihenkilöä. Suurin riski terroritekoon on yksinäisillä, propagandaa saavilla henkilöillä sekä Suomeen palaavilla taistelijoilla. Supon tutkimusten mukaan agitoijien ja radikalisoivien henkilöiden määrä on myös nousussa.

Poliittisen poliisin ylijohtaja Seppo Kolehmainen korostaa ennaltaehkäisevän työn merkitystä. Kolehmaisen mukaan vuoden 2015 maahantunkeutujien invaasio muutti tilannetta radikaalisti. Esimerkiksi tutkittavien sotarikosten määrä on noussut.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Pelttari kyllä puhuu artikkelissa aika pyöreillä sanakäänteillä, ehkä senkin vuoksi että se ei aseta uutta poliitista tiedustelulakia negatiiviseen asemaan.
    Kolehmainen taasen puhuu aivan ohi suunsa tuossa artikkelissa ennaltaehkäisevästä työstä, sitä poliisi ei ole toimittanut enään kymmeneen vuoteen millään tasolla, koska heiltä vietiin työkalut ja enneltaehkäisevyyden kannalta tärkeä elementti eli tilanteen ensisijainen arviointi ulkoistettujen hälytyskeskusten muodossa.
    Ennaltaehkäisy on keskittynyt näkyvällä osalla poliittisiin aspekteihin ja sielläkin vain valikoituun sektioon, vapaata mielipidettä ja puhetta pyritään rajoittamaan turhilla oikeudenkäynneillä yms. aktioilla, taasen julkisesti uhkaavia osioita painetaan villaisella sekä vähätellään.

Comments are closed.