Koti Uutisia Sateenkaariportaat maalattiin valkoisiksi Helsingissä

Sateenkaariportaat maalattiin valkoisiksi Helsingissä

5
Kuvakaappaukset: Instagram

Tiistaina 8. elokuuta Helsingin korkeimmat portaat, lenkkeilijöiden suosimat Malminkartanonhuipun portaat maalattiin kulttuurimarxismin nimissä sateenkaaren väreihin.

Ylen haastatteleman, teoksen ideoineen “taiteilija” Maj-Britt Huovilan mukaan hän ajatteli räsymattoa, monikulttuurisuutta ja Pridea suunnitellessaan portaiden maalaamista. Ylen tiistainen uutinen alkaakin julistamalla, kuinka portaiden uusi ulkomuoto “kumartaa räsymatolle ja Pridelle”.

Veronmaksajien kustannuksella suoritettu homolobbaus ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia. Torstaina monet suuret mediat ovat harmissaan kirjoittaneet ilmeisen kyllästyneen kansalaisaktivistin tai -aktivistien protestista käydä maalaamassa portaat valkoisiksi. Esimerkiksi Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on vandalismi. Tapauksesta on myös kirjattu rikosilmoitus.

Monet kommentoijat sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin osoittaneet tukensa protestille. Ainut asia, joka heitä on tuntunut harmittavan, on se, ettei portaita maalattu sinivalkoisiksi vaan pelkästään valkoisiksi.

Kansallinen Vastarinta onnittelee homolobbaukseen kyllästyneitä kansalaisia tempauksesta!

 

Lähteet: Helsingin Sanomat, Instagram

5 KOMMENTIT

  1. Tää oli kyllä mahtava tempaus joltain kansalaiselta/kansalaisilta. Juuri edeltävänä päivänä kirjoitin twitteriin noista sateenkaariportaista toivomuksen kera, että joku helsinkiläinen käy nuo portaat laittamassa uuteen kuosiin. Ja kas toiveeni toteutui. 🙂

  2. Tosi ikävää vandalismia tämä tällainen. No, onneksi joku kävi korjaamassa Huovilan töhryt fiksumpaan muotoon.

  3. Syksy hämärässä valkoiset portaat näkyvätkin paljon paremmin. Oikeaa toimintaa. Luu kurkkuun irstailijoille. Heidän oikea paikkansa on kosteat kylmät pimeät luolat.

Comments are closed.