Koti Uutisia Pohjoismaat Sata autoa vaurioitui Uppsalassa

Sata autoa vaurioitui Uppsalassa

3

Ruotsissa on jälleen sattunut autojen tuhopolttoisku. Tällä kertaa palokunta hälytettiin paikalle sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Hälytyskohde oli Uppsalan Atterbomsgatanin lähettyvillä sijaitseva parkkihalli. Paloa epäillään tahallisesti sytytetyksi. Kaiken kaikkiaan noin sata autoa sai vaurioita palossa.

– Kaksi autoa paloi, mutta hallissa oli noin sata autoa, joista kaikki ovat enemmän tai vähemmän saaneet lämpövaurioita, kertoo Uppsalan pelastuslaitoksen kenttäjohtaja Bosse Eriksson.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan ketään ei loukkaantunut palossa eikä palo levinnyt parkkihallin ulkopuolelle. Poliisin mukaan on hyvin todennäköistä, että palot liittyvät muihin Uppsalassa sattuneisiin autopaloihin.

Autopalot ovat olleet yleisiä Ruotsissa viime aikoina. Elokuun 13. päivänä poliisin tietoon tuli useampi palo läntisessä Ruotsissa. Silloin noin 80 autoa poltettiin tai ne päätyivät ilkivallan kohteiksi. Poliisin mukaan he eivät ole koskaan kokeneet samankaltaista tapahtumasarjaa. Jatkuvien autopalojen uskotaan olevan organisoituja.

Vaikka Göteborgissa sattuneesta autojen tuhopoltosta on pidätetty rotumuukalaisia, ei se ole estänyt vasemmistopoliitikkoja syyttämästä “äärioikeistoa”. Vasemmistopuolueen kansanedustaja Daniel Riazat kirjoitti esimerkiksi Twitterissä, ettei hän olisi lainkaan yllättynyt, jos äärioikeisto olisi tuhopolttojen takana.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

    • Joo. Ne on niitä uuden sukupolven Uppsalan Ekonomeja. Tällai saadaan autokauppaa elvytettyä.

  1. Leivävät pohjoiseen kuin hirvikärpäset.

    Tämä kehitys mietityttää minua sillä Upsalasta ei ole pitkä matka Suomeen. Saas nähdä milloin matut radikalisoituvat Suomessa.

Comments are closed.