Koti Uutisia Kotimaa Sarastus-lehti kirjoittaa “klassisten liberaalien” epäonnistumisesta

Sarastus-lehti kirjoittaa “klassisten liberaalien” epäonnistumisesta

1

Traditionalistinen verkkolehti Sarastus julkaisi viikonloppuna Lauri Starkin artikkelin “Käytösnumeroita ei jaeta”, jossa konservatiivioikeistoa ja erityisesti “klassisiksi liberaaleiksi” itseään kutsuvia maahanmuuttokriitikoita arvostellaan painavin argumentein.

Artikkelin ydinsanoma on, että “kansallismielisessä liikkeessä” on edelleen liian yleisesti valloilla valtavirtaa ja poliittisia vihollisia kumarteleva mentaliteetti. Sen sijaan, että kansallismieliset uskaltaisivat hyökätä epäröimättä vihollisiaan vastaan, pyrkivät monet miellyttämään vihollisiaan yhteiskunnallisen hyväksynnän saavuttamisen toivossa. Starkin mukaan kansallismielisten on kuitenkin turha haaveilla liittoutumisesta nykyisen eliitin kanssa.

Tekstissä otetaan kantaa myös niin sanottuihin klassisiin liberaaleihin, jollaisiksi monet “maltilliset maahanmuuttokriitikot” luonnehtivat itseään. Nimityksestä huolimatta “klassiset liberaalit” ammentavat ideologiset vaikutteensa yleensä Adam Smithin sijaan esimerkiksi juutalaisilta Ludwig von Misesiltä ja Ayn Randilta. Heidän maailmankatsomuksensa ei perustu vahvaan kansankokonaisuuteen vaan ylikansalliseen kapitalismiin ja yksilökeskeisyyteen.

“Ruohonjuuritasolla syntyy ja tapahtuu, myös politiikkaan on kansallismielinen oikeisto tehnyt näyttävän sisääntulon kaikkialla lännessä. Mikään ei kuitenkaan ole helppoa, eivätkä saavutukset ole ilmaisia. Hankaluuksia oikealla tuottaa erityisesti maltillisten joukko. Heitä voisi kuvata konservatiiveiksi, kenties klassisiksi liberaaleiksi, eikä heidän määränsä ole aivan vähäinen. Heidän mielipiteensä ovat moninaisia, mutta tekstini kannalta tärkein yhteinen nimittäjä on identiteettipolitiikan vierastaminen”, Stark kirjoittaa ja määrittelee identiteettipolitiikan muun muassa rodulliset intressit huomioon ottavaksi politiikaksi.

Artikkeli kuvastaa Suomen kansallismielisessä liikkeessä tapahtuvaa siirtymää niin sanottujen kosher-konservatiivien “maltillisesta kansallismielisyydestä” kohti radikaalimpaa etnisyyteen ja rotuun perustuvaa ajattelua. Kehitys on aiheuttanut hajaannusta erityisesti perussuomalaisissa, jossa etnonationalistinen nuoriso on alkanut haastaa sionismin, rotudenialismin ja “klassisen liberalismin” nimiin vannovia puolue-eliitin edustajia.

Lähde: Sarastus

Lue myös:
Sarastus-lehti kirjoitti juutalaisten osuudesta Etelä-Afrikan tuhossa
Sarastus-lehti kirjoittaa valtamedian taustoista ja Israelista

1 KOMMENTTI

  1. Hyvää pohdintaa Sarastukselta. Koettakaa siellä loputkin jo ymmärtää, ettei muutosta voi tehdä vihollista miellyttämällä.

Comments are closed.