Koti Uutisia Säpo ja poliisi iskivät vastaanottokeskukseen

Säpo ja poliisi iskivät vastaanottokeskukseen

0

UK_poliisi_iski_VOKiin

Ruotsin poliisi iski illalla isolla joukolla Bolidenissä sijaitsevaan kehitysmaalaisten vastaanottokeskukseen ja pidätti etsintäkuulutetun muslimiterroristi Mutar Muthanna Majidin. Tietojen mukaan Mutar Muthanna Majid oli asunut vastaanottokeskuksessa ainakin kuukauden.

“Yksi henkilö on pidätetty ja pidätys tapahtui ilman välikohtauksia. Henkilöä kuulustellaan seuraavaksi. Tässä on nyt paljon selvitettävää. Itse operaatio sujui hyvin ja paikallispoliisi oli pidätyksessä mukana”, kertoi Säpon tiedotuspäällikkö Sirpa Franzen. Paikalla olleiden silminnäkijöiden mukaan poliisi pidätti ainakin 8–9 turvapaikanhakijaa.

Poliisi oli paikalla useilla yksiköillä ja arvion mukaan iskujoukkoon kuului vähintään 30 poliisia. Kyseessä oli siten erittäin mittava operaatio. Samaan aikaan eristettiin 30 kilometrin päässä Skellefteån pääpoliisiasema. Molemmissa paikoissa oli luotiliivein ja konetuliasein varustettuja poliiseja pitämässä järjestystä yllä.

Poliisi ja Säpo ovat kuitenkin hyvin vaiteliaita muista tapahtumien yksityiskohdista. Tulivoimasta voidaan kuitenkin päätellä, että poliisi oli varautunut jopa isoon vastarintaan.

Lähde: PaavoTajukangas.com