Koti Uutisia Sananvapausasiantuntija: Vastarintaliikkeen mielenosoituksen kieltäminen kestämätöntä

Sananvapausasiantuntija: Vastarintaliikkeen mielenosoituksen kieltäminen kestämätöntä

2

Norjalaisjuristi Anine Kierulf Norjan kansallisesta ihmisoikeusinstituutista on ottanut Filter Nyheter -verkkolehdessä kantaa Itä-Oslon poliisin päätökseen kieltää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitus Fredrikstadissa 29. päivä heinäkuuta. Hän reagoi verkkolehdessä ennen kaikkea poliisin perusteluihin. Kieltoa ei perustella sillä, että poliisi olisi huolissaan Vastarintaliikkeestä. He ovat huolissaan äärivasemmistolaisista vastamielenosoittajista.

“Norjalaisesta oikeuskäytännöstä ei löydy kovin montaa tämänkaltaista esimerkkiä. USA:ssa tällaista toimintaa kutsutaan “heckler’s vetoksi”, toisin sanoen väkijoukon tai tyrannian veto-oikeudeksi […]. Vastustajat saavat siis päättää, mitä saa sanoa ja mitä ei. Tämähän on iso ongelma. Tällä ei ole kestävää pohjaa; kun joku uhkaa sinua väkivallalla, sinut pakotetaan pitämään suusi kiinni”, selittää Kierulf.

Kysymykseen siitä, mitä poliisin pitäisi sen sijaan tilanteessa tehdä, vastaa Kierulf, että heidän pitäisi yksinkertaisesti lisätä poliiseja kaduille mielenosoitukseen osallistujien turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Vastarintaliikkeen norjalaisaktivistit järjestivät lauantaina Fredrikstadin keskustassa protestiaktivismia poliisin kieltämispäätökselle. Aktivistit menivät Fredrikstadin kaupungintalon eteen lippujen ja mielenosoitusta mainostavan banderollin kanssa. Banderollin yläosaan aktivistit olivat maalanneet sanan “Sensuroitu”. Ei mennyt kauaa, kun paikalle saapui jopa kolme poliisiautoa. Paikallinen ryhmänjohtaja Tommy Nyberg keskusteli poliisin kanssa hetken aikaa, ja aktivismia jatkettiin noin tunnin ajan ennen sen päättämistä.

Kuvia aktivismista:


Myös Fredrikstads Blad -lehden toimittaja oli paikalla kuvaamassa aktivisteja.

 

Lähteet: Nordfront.se, Frihetskamp.net

2 KOMMENTIT

  1. Ehkä Kierulf ymmärtää nyt myös, että emme elä “vapaudessa” tai “demokratiassa”. Elämme sorron alla, sorron josta harva tietää tai ymmärtää mitään. Sorron, joka tulee ulkopuolelta ja mädättää valtiot ylhäältä käsin. Sorron, mikä asettuu pelastajan asemaan. Sorron, joka tekee pahasta hyvän. Sorron joka pitää kansan orjanaan, asettaa kansalaiset toisiaan vastaan ja lopulta hävittää koko kansan. Sorron, jota yksin normaali kansalainen tai viranomainen ei pysty vastustamaan. Tätä sortoa vastaan kuitenkin voidaan taistella yhdessä rohkeina, ylpeinä ja uhrautuvaisina. Ainoa toivomme kansakuntana on, että alamme ymmärtää, mikä todellinen vihollisemme on.

  2. Norjasta kuuluu lähes ainoastaan järjen ääntä, vaikka sekin on mädättyneisyydessään pitkällä. Kuka esim. Suomessa voi antaa ns. tutkija piireistä tai edes emertiusprofessori lausuntoa, joka tukisi aitoa länsimaista poisottamatonta sananvapautta järjestää mielenilmaisuja kunhan niiden hakeminen on tehty laillisesti ja järjestäytyneesti.
    Se, että jokin taho on “sopimaton” eliitin tai kommunistien pirtaan, ei ole mikään peruste sensuroida ja syrjiä niitä tahoja, jotka loppujen lopuksi ovat olleet oikeassa alusta asti harjoitetusta vahingóllisesta politiikasta kansallisvaltioita vastaan ja niiden hajoittamiseksi yhdeksi Euroopan liittovaltioksi, jolloin olemme EU diktaattorien mielivallan ja poliittisen vainon kohteena ilman lain turvaa sekä vailla ihmisoikeuksia, jotka olivat itsestään selvyyksiä Suomessa ja pohjoismaissa ennen George Soroksen pirullisia suunnitelmia Euroopan kansan murhaamiseksi viimeistä sielua myöten.

Comments are closed.