Koti Uutisia Sananvapaus yhä ahtaammalla Etelä-Afrikassa

Sananvapaus yhä ahtaammalla Etelä-Afrikassa

4
 Etelä-Afrikan presidentti ja mustien kommunistipuolueen ANC:n johtaja Jacob Zuma.
Etelä-Afrikan presidentti ja mustien kommunistipuolueen ANC:n johtaja Jacob Zuma.

“Heittäkäämme rasistit telkien taakse”, kuuluu Etelä-Afrikan hallituksen sanoma sen jälkeen, kun useat maan valkoiset uskaltautuivat kritisoimaan julkisesti maan poliittisesti korrektia ilmapiiriä.

Ekonomi Chris Hart kirjoitti Twitterissä: “Sitten Apartheidin kaatumisen 25 vuotta sitten kuolonuhrien määrä on vain lisääntynyt yhdessä ‘oikeutuksen’ ja vihan tunteiden kanssa, jotka kohdistuvat maan vähemmistöihin.”

Hartin kommentit siitä, että musta enemmistö käyttäytyy yhä vihamielisemmin valkoista vähemmistöä kohtaan, ovat vähintäänkin laimeita verrattuina riippumattomien analyytikkojen näkemyksiin Etelä-Afrikkaa uhkaavasta kansanmurhasta. Tästä huolimatta Hart sai potkut töistään Standard Bankissa.

Eläköitynyt kiinteistövälittäjä Penny Sparrow on tiettävästi verrannut mustia apinoihin. Tämä on poikinut rikostutkinnan ja sekä Pennyyn että hänen tyttäreensä kohdistuneita tappouhkauksia. Penny ja hänen tyttärensä ovat siksi muuttaneet muualle asumaan.

Etelä-Afrikan Idol-tuomaristossa istunut Gareth Cliff taas erotettiin tehtävästään sen jälkeen, kun tämä oli osallistunut väittelyyn siitä, pitäisikö “rasismi” sosiaalisessa mediassa kriminalisoida. Hän oli kirjoittanut sinne sen jälkeen: “Kansa ei todellakaan katso tällaista sananvapaudeksi.”

Edellä mainittujen tapausten lisäksi muun muassa valkoisen uutisankkurin pilan tekeminen mustan opetusministerin englannin kielen taidoista on olevinaan esimerkki Etelä-Afrikassa esiintyneestä “hirveästä rasismista” viime viikolla.

“Rasismiskandaaliotsikoita” nostattaneiden valkoisten kommenttien voi sanoa olevan melkoisen kesyjä verrattuina hallituksen mustan työntekijän Velaphi Khumalon lausuntoihin Facebookissa: “Haluan puhdistaa tämän maan kaikista valkoisista. Meidän on tehtävä samoin, kuin Hitler teki juutalaisille.” Khumalo sai tämän jälkeen (yllättävää kyllä) potkut töistään urheilu- ja kulttuuriministeriössä.

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma ei maininnut vastikään pitämässään puheessa edellä kerrottuja tapauksia, mutta maan median mielestä poliittisen korrektiuden kritisoimisen tulee olla laitonta ANC:n säätäessä lait.

Tänä päivänä Etelä-Afrikassa on olemassa crimen injuria -laki, joka kieltää “laittomat, tietoiset ja vakavat toisen ihmisen arvoa loukkaavat toimet”. Laki on epäselvä, mutta sitä käytetään muun muassa “rasistien” tuomitsemiseen. Seuraukset crimen injuria -lain rikkomisesta ovat kuitenkin lievempiä kuin mitä ne uuden lakiesityksen mukaan tulisivat olemaan.

Zuman ja muun ANC-johdon mielestä rasistiset kommentit tulisi luokitella nykyistä luokittelua törkeämmiksi rikoksiksi ja niiden tulisi johtaa vankeustuomioon. ANC on tosin suunnitellut aikaisemminkin “vihapuheen” ja “rasistisen käytöksen” asettamista viharikoslain rikkomiseksi. Puolueesta on sanottu harkittavan sitäkin, että holokaustirevisionismista tehtäisiin Etelä-Afrikassa laitonta.

Lähteet: Nordfront.se, Times Live

4 KOMMENTIT

 1. Onneksi lähdin suomesta pois, enkä mennyt etelä-afrikkaan…
  Pahaa tekee jo nyt, kun maaliskuun alussa pitää “vierailla” somaliassa (suomi).
  Kaikeen mihin muslimit ja neekerit koskee muuttuu paskaksi.

 2. Näin se vaan on että 2015 vuonna tuli hetki jolloin kaikkialla ja kaikille näkyy selkeästi maapallon ylikansoittumisen merkit. Nyt alkaa vaihe jossa heinäsirkkalaumat vaeltaa ja tuhoaa kaiken tieltään. Sen jälkeen katsotaan ketkä tänne jää, ja ketkä lähtee – pysyvästi.

 3. Tällä Jacob Zumalla on useita vaimoja yhtä aikaa (vaikka moniavioisuus on Etelä-Afrikassa kielletty, eli presidentti on lain yläpuolella).

  Kuulopuheen mukaan Zuma olisi niinkin viisas heppu että hän olisi raiskannut naisen jonka hän tiesi sairastavan AIDSia, ja hän jopa teki tämän ilman kondomia, sillä hänen mielestään se on turvallista jos käy suihkussa jälkeenpäin.

  Zuma on äärimmäisen tyhmä ja valkoisia kohtaan rasistinen miehenkuvatus, toivon että hänet saadaan vallasta pois ja tilalle joku ei-rasisti.

Comments are closed.