Koti Uutisia Sananvapaus kavenee Kreikassa

Sananvapaus kavenee Kreikassa

6

Kreikan parlamentti on hyväksynyt lain, joka kieltää esittämästä juutalaisten väitetystä joukkotuhosta muita kuin virallisen kuuden miljoonan tarinan. Laki myös tiukentaa “rasismista” ja “vihapuheesta” koituvia rangaistuksia. Lain mukaan “rasistisista rikoksista” voidaan tuomita enintään kolmen vuoden vankeuteen ja 30 000 euron sakkoihin. Maksimituomio on ollut aikaisemmin kaksi vuotta. Niin sanotuista rasismirikoksista syytetyt ryhmät voidaan tuomita maksamaan korkeintaan 100 000 euron sakot ja näiltä voidaan jäädyttää valtion tuki puoleksi vuodeksi. Lakiuudistuksen myötä syyttäjällä on oikeus tutkia rikoksia myös silloin, kun uhri ei ole itse ilmoittanut niistä viranomaisille.

Kreikan oikeusministeri Haralambos Athanassiou sanoi viime viikolla parlamentissa, että “lainsäädännöllisten aseiden vahvistamista vihaa saarnaavia vastaan tarvitaan enemmän kuin koskaan”. Human Rights Watch kommentoi puolestaan asiaan, että “Kreikka on heräämässä tosiasiaan, että rasistinen väkivalta on vakava ongelma”.

Nationalistipuolue Kultaisen aamunkoiton mukaan uudistus kaventaa Kreikan sananvapautta. Kymmeniä puolueen jäseniä on tälläkin hetkellä pidätettyinä syytettyinä “rikollisryhmän perustamisesta” ja yhteyksistä “useisiin väkivaltaisiin hyökkäyksiin”. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa marraskuussa. Uusimpien tietojen mukaan kyseistä lakiuudistusta ei vielä tulevassa oikeudenkäynnissä sovellettaisi.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Aina sitä ihmettelee että miksi ihmiset ja valtamedia näkevät ja kertovat nationalismin pahana asiana, vaikka esim Hitlerin aikana ennen sotia saksa oli yksi maailman menestyneimpiä maita missä tahansa asiassa mitattuna. Ja aivan varmasti valkoisen saksalaisen naisen oli turvallista kävellä öisin -30 luvulla ilman pelkoa joutumista jamalien joukkoraiskaamaksi. Toisin on nykyään.

 2. Tyranniasta ja kansalaisten alistamisesta seuraa sisällissota. Toivottavasti maanpetturit pääsevät hengestään.

 3. Ennen vanhaan vankilaan meneville ihmisille sanottiin: “Mietippä nyt mitä tuli tehtyä”

  Nykyään sitten taidetaan sanoa: “Mietippä nyt mitä tuli mietittyä”…

 4. Miten demokratian synnyinkodissa voidaan kaventaa ihmisten oikeuksia näin törkeällä tavalla?

 5. Kultainen Aamunkoitto on vielä kerran sarastava,
  ja nouseva Kreikan kansalle,
  ja koko Euroopalle!

  – Voimia taistoon, toverimme Helleenit…!

Comments are closed.