Koti Uutisia Saksassa hyväksyttiin laki 50 miljoonan euron uhkasakosta “vihapuheesta”

Saksassa hyväksyttiin laki 50 miljoonan euron uhkasakosta “vihapuheesta”

9

Saksan parlamentti hyväksyi lain, joka mahdollistaa antamaan jopa 50 miljoonan euron sakon sosiaalisen median palveluille, mikäli nämä eivät onnistu poistamaan “vihapuhetta” sisältäviä linkkejä sivuiltaan. Aikaraja on 24 tuntia. Tarkempi määritelmä “vihapuheelle” on epäselvä.

“Sananvapaus loppuu siihen, mistä rikoslaki alkaa”, kommentoi oikeusministeri Heiko Maas. Saksan sananvapauslait ovat tunnetusti erittäin tiukkoja, joten sananvapauden ja rikoslain välinen raja tulee tulee vastaan hyvinkin nopeasti.

Sakkoa ei olisi tarkoitus antaa yhden linkin vuoksi, vaan siinä tapauksessa, että yhtiö epäonnistuu toistuvasti poistamaan “vihapuhetta” tai “valheellista uutisointia” sisältävät linkit. Lisäksi palvelut joutuvat raportoimaan kerran kuuteen kuukauteen toimistaan sensuurin suhteen.

 

Lähde: RT

9 KOMMENTIT

 1. On niillä tuo natsius verissä. Kuulostaa turkin endorkanin touhuilta. Saksa ulos eu:sta.

  • Kaikki maat ulos EU:sta, niin hyvä tulee. Mutta minusta tämä on kyllä enemmän kommunismia kuin “natsismia”.

 2. Heiko Maas, sionistien juoksupoika, vihattu kansan keskuudessa. Saksalaiset joutuvat elämään diktatuurissa jota hallitsevat valloittajat 2+4 sopimuksella. Ja sionistinen Amerikan yhdysvallat on yksi suurimmista käskyttäjistä, Ranska toinen.

  Onneksi saksalaiset eivät ole alistettu kansa.

 3. Saksa on paska maa. Jenkkisionistimiehittäjän pilaama. Aatulta jäi hommat kesken Saksassa…

 4. Seuraava askel on häätää sananvapaudella keinottelijat pois nettimarkkinoilta. Valtion edun nimissä jokaisen toimijan pitää ennakolta tallettaa tuo 50 miljoonan summa valtion kassaan.

  Google ja Facebook kiittävät

 5. Vihapuhetta ei ole määritelty,sananvapaus loppuu siihen mistä rikoslaki alkaa,valheellinen uutisointi,kuka sen määrittää? raportit sensurointi toimenpiteistä???? Jos tuo menee saksassa läpi tulee se menemään läpi monessa muussakin maassa.
  Voimia vaan siihen lehtien ja flaijereitten jakoon,niitä on hankalampi sensuroida.

 6. Yhdysvalloissa Korkein Oikeus päätti ns. vihapuhu kuuluu sananvapauden piiriin.

Comments are closed.