Koti Uutisia Ulkomaat Saksan sisäministeri: “Maahanmuutto on kaikkien ongelmien äiti”

Saksan sisäministeri: “Maahanmuutto on kaikkien ongelmien äiti”

4

Saksalaislehti Die Welt on saanut tietoonsa tapahtumassa paikalla olleilta lähteiltään, että Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi keskiviikkona pidetyssä kokouksessa maahanmuuton olevan “kaikkien ongelmien äiti”. Seehofer puhui kokouksessa maahanmuuttajien Chemnitzissä tekemästä 35-vuotiaan saksalais-kuubalaisen miehen murhasta, joka puolestaan nostatti kaupungissa valtavia protesteja muukalaisinvaasiota vastaan. Näitä protesteja vastaan alettiin nopeasti järjestää myös vastamielenosoituksia.

Seehofer on puolustanut muukalaisinvaasion vastaisia protesteja. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja hänen puhemiehensä puolestaan tuomitsivat nämä kansan protestit; he sanoivat protestien olevan “uusnatsien ja muukalaisvihamielisten ihmisten” alulle panemia. 35-vuotiaan miehen murhaa Merkel ei tuominnut.

Saksan tiedustelupalvelun päällikön Hans-Georg Maassenin mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että “äärioikeistolaiset” olisivat jahdanneet Chemnitzissä maahanmuuttajia, kuten Merkel ja valtamedia ovat väittäneet. Maassenin mukaan väitteet tällaisesta “äärioikeistolaisesta toiminnasta” ovat disinformaatiota:

– Meillä on pitävät syyt uskoa, että tämä on tietoista disinformaatiota. Sen tarkoituksena on mahdollisesti saada ihmisten huomio kiinnittymään muualle kuin Chemnitzin murhaan. Todisteita äärioikeistolaisten jahtaamista maahanmuuttajista ei ole, eikä mikään todista tällaisesta tapahtumasta väitetysti kuvatun, netissä leviävän videon olevan autenttinen, kommentoi Maassen Bild-lehdelle.

Tilanne onkin johtanut siihen, että Seehofer sanoi keskiviikkoisessa kokouksessa maahanmuuton olevan “kaikkien ongelmien äiti”. Seehofer ilmaisi ymmärryksensä saksalaisten reaktioihin Chemnitzin murhasta.

– Ensin tapahtuu brutaali rikos, sitten käydään väittelyitä, joissa tästä rikoksesta ei puhuta ollenkaan, sanoi Seehofer viitaten Merkelin, vastamielenosoittajien ja valtamedian kritiikkiin maahanmuuttajaväkivaltaa vastaan protestoivia saksalaisia kohtaan.

Seehofer sanoi myös, että vaikka kansa on raivoissaan, ei se tee heistä automaattisesti “natseja”. Syytökset natsismista ja äärioikeistolaisuudesta vaikuttavatkin rutiininomaisesti käytetyltä oljenkorrelta kaiken kritiikin hiljentämiseksi Euroopan vallitsevaa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan.

35-vuotiaan miehen murhasta on pidätetty kaksi miestä, joista toinen on taustaltaan irakilainen ja toinen syyrialainen. Kolmas mies on ollut etsintäkuulutettuna tiistaista asti.

Lähteet: Nordfront, Voice of Europe, Die Welt

4 KOMMENTIT

  1. Alkaa poliittinen suoraselkäisyys nostaa päätään, eli on siellä vielä rehellisiäkin valtaapitävien joukoissa. Toivotaan vaan, ettei heille käy kuten itänaapurissa systeemejä arvosteleville kansalaisille.

  2. Pääosin politikintia. Tällä haetaan seuraaviin vaaleihin isompia palkkaluokkia. Jos kyseessä olisi ollut suoraselkäinen taho, ei vertauskuvia olisi tarvittu. Vaan Seehofer olisi suraan nimennyt tahot ja tapahtumat niiden oikeilla nimillä. Nyt uutistoimittajat pääseävät vääntelemään sanomisia omilla tulkinnoillaan ja arvuutteluillaa.

    “kaikkien ongelmien äiti”… Mitä se tarkoittaa? Ei juuri mitään. Tai se voi tarkoittaa mitä tahansa.

  3. Se, että että Saksan sisäministeri Horst Seehofer ja Saksan tiedustelupalvelun päällikön Hans-Georg Maassen alkavat puhua asioista niiden oikeilla nimillä, on mielestäni hyvä alku ja posittivinen enne. Heidän esimerkkinsä saattaa hyvinkin rohkaista muitakin kertomaan oman, Merkelinvastaisen ja rehellisen mielipiteensä.

  4. Kun kerran saa “natsi”leiman jo hyvinkin maltillisena, niin miksi et vaan osallistuisi samantien kansallissosialistiseen toimintaan? Vastapuoli on jo sinut muutenkin leimannut ja aktivistina olisit oikeasti hyödyksi kansallesi.

Comments are closed.