Koti Uutisia Saksan media huolissaan kansallismielisten lehdistökorteista

Saksan media huolissaan kansallismielisten lehdistökorteista

3

Deutsche Welle uutisoi, että useat saksalaiset toimittajat ja mediat ovat huolissaan saksalaisten kansallismielisten lehdistökorteista.

Deutsche Stimme on Saksan kansallisdemokraattisen puolueen sanomalehti.
Deutsche Stimme on Saksan kansallisdemokraattisen puolueen sanomalehti.

Deutsche Wellen mukaan kansallismieliset käyttävät lehdistökortteja hyväkseen esimerkiksi mielenosoituksissa päästäkseen kuvaamaan ja videoimaan äärivasemmistolaisia vastamielenosoittajia ja heidän seurassaan työskenteleviä valtamedian toimittajia.

Kansallismielisten aktiviteetteja seuraava toimittaja Felix M. Steiner kertoo, että “uusnatsit” tulevat usein mielenosoitusten yhteydessä vastamielenosoittajien puolelle valokuvaamaan toimittajia. Steinerin mukaan toimittajien yhteystietoja on myöhemmin julkaistu kansallismielisillä verkkosivuilla.

Deutsche Welle eikä sen puoleen muukaan saksalainen media viitsi mainita, että äärivasemmistolaiset ovat harjoittaneet vastaavaa menetelmää jo pidemmän aikaa. Äärivasemmistolaiset toimittajat käyttävät samaa lehdistökortin suomaa oikeutta tulla kansallismielisten puolelle valokuvaamaan ja videoimaan. Useimmiten valokuvia otetaan yksittäisistä aktivisteista, joiden valokuvia ja henkilötietoja levitetään tunnetuilla äärivasemmistolaisilla verkkosivuilla.

Steineria huolettaa myös kansallismielisten toimittajien ilmaantuminen oikeudenkäynteihin, joissa he voivat vapaasti toimia toimittajina. Steinerin mielestä kansallismielisillä on täten mahdollisuus päästä käsiksi arkaluontoisiin tietoihin ja seurata poliisien käyttämiä taktiikoita. “Uusnatsiliikkeen strategiana on luoda ‘vastamedia’ ammattimaiselle medialle, joka keskittyy uusnatsien näkökulmiin. Siksi heillä on blogeja ja sosiaalisia verkkoja”, Steiner kertoo Deutsche Wellelle.

Saksalaisten toimittajien mielestä kansallismieliset tulee sulkea kokonaan median ulkopuolelle ja lehdistökortista on tehtävä luvanvarainen.

 

Lähde: Deutsche Welle

3 KOMMENTIT

  1. Mistä tietää, että lehdistökorttia hakeva ei ole kansallismielinen? Foliohattu päähän ja menoksi…

  2. Jos näin toimitaan, niin sehän on hienoa. On opittu elämään järjestelmän ehdoilla ja käyttämään niitä hyväksi. Laki mahdollistaa toiminnan, siis miksi lain suomia mahdollisuuskia ei ihminen käyttäisi hyväksi. Tästä pitäisi ottaa opiksi. Suomessakin moni voisi hakea lehdistökorttia, jos meillä täälä sellainen on.

  3. Steinerillä on vähintäänkin omituinen kuva demokratiasta,eli demokratiaa on kaikki se mitä itse voidaan tehdä laillisesti tai laittomasti kuten usein äärivasemmalla tapahtuu,mutta jos muut käyttävät laillista oikeuttaan,se pitää estää.Sinänsä tässä ei ole mitään uutta ,näinhän tapahtuu kaiken aikaa.Nyt näyttää kuitenkin siltä että ylimielisyydessään ja rasistisessa suhtautumisessa kansallismielisiin on saavutettu se taso jossa kansallismieliset automaattisesti koetaan oikeutetuksi julistaa rikolliseksi.

Comments are closed.