Koti Uutisia Ulkomaat Saksan katolisessa kirkossa on paljastunut tuhansien lasten seksuaalinen hyväksikäyttö

Saksan katolisessa kirkossa on paljastunut tuhansien lasten seksuaalinen hyväksikäyttö

6

Tuoreen selvityksen mukaan tuhansia saksalaisia lapsia on päätynyt seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi maan katolisessa kirkossa. Vuosina 1946–2014 katoliset papit ovat käyttäneet hyväksi jopa 3 677:ää lasta. Uhreista valtaosa on ollut poikia.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut erittäin laajaa pappien keskuudessa. Kaiken kaikkiaan 1 707 pappia on syyllistynyt lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin. Katolisen kirkon kurinpito on myös ollut surkealla tasolla, sillä vain 566 papille on seurannut teoistaan kurinpalautusta.

Kurinpito on myös ollut olematonta niille, jotka sitä ovat saaneet. Esimerkiksi 154 tapausta jäi ilman rangaistusta ja 103 tapauksessa rangaistus oli varoitus. Tapauksista vain 38 prosenttia päätyi siviilituomioistuimen käsiteltäväksi.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Katolisessa kirkossa tuo on normaalia. Sielä ei seuraa suurempia kurinpitotoimia jos joku asia vahingossa nousee päivänvaloon. Se kuuluu katolisen kirkon käytäntöön. Mikä sinänsä on valitettavaa koska niin moni ihminen pitää sitä pyhänä instituutiona. Ja sokeasti tottelee sen ohjeita määräyksinä. Mitä suurta tietämättömyyttä.

  Kuka muuten ymmärsi nykyisen ja edellisen paavin vallanvaihdon farssin? Paaviushan on virka josta ei erota. Siitä kuollaan. Kuitenkin nyt, ensimmäistä kertaa kautta koko historian, edellinen paavi erosi ja uusi astui virkaan. Ja edellinenkin elää.

  Hauska yhteensattuma oli että edellinen paavi omistaa osakkeita lääketehtaasta joka valmistaa mm. e-pillereitä vaikka hän puhui raskauden keskeyttämistä vastaan. No mutta se onkin ihan eri henkilö se herra Ratzinger kuin paavi Benedictus XVI. Kuten politikotkin, puhutaan tässä “kolmannessa persoonassa”.

 2. Sitä se selibaatti teetättää. Hakkaisivat lapaseen tai mihin tahansa, mutta jättäisivät lapset rauhaan. Koko katolisuus on yhtä kaksinaismoraalia syntien anteksimaksamisineen, ripittäytymisineen ja “pyhine selibaatteineen”.

  Miksei luterilaiset papit harrasta moista? Koska heillä on kirkon lupa hankkia vaimo ja harrastaa pökkimistä.

  • Yeah, Google with its capability to spy every inch in your pc and with its connections to certain spy organizations is the best way to ensure Mossad, CIA and many others know your every fart and sneeze. Go for it!

 3. pitäis kieltää kaikki tollaset laitokset, maailma ilman typeriä uskontoja on parempi paikka kaikille

Comments are closed.