Koti Uutisia “Saksan evankelisluterilaisen kirkon antisemitismi vuosisatoja vanhaa”

“Saksan evankelisluterilaisen kirkon antisemitismi vuosisatoja vanhaa”

1

UK_Luther_Kassmann

Saksan evankelisluterilaisen kirkon entinen puheenjohtaja Margot Käßmann on todennut Cicero-lehden kirjoituksessa, että kirkon antisemistismi on “vuosisatoja vanhaa”.

Käßmann kirjoittaa, että kirkko on vaalinut antisemitismiä Martti Lutherin ajoista lähtien. Entinen puheenjohtaja kuvaa uskonpuhdistajan kirjoituksia juutalaisista “kauhistuttavina”. Hän näkee, että protestanttisella kirkolla on syytäkin tunnontuskiin. Käßmannin mukaan antisemitismiä evankelisluterilaisessa ei tänä päivänä kuitenkaan ilmene.

Historioitsija Christian Pfeiffer on puolestaan vaatinut kunnollisen tutkimuksen tekemistä siitä, miten Martti Lutherin juutalaisia koskevat ajatukset vaikuttivat kirkkoon. Historioitsijan mielestä kirkon täytyy käsitellä enemmän “antisemitististä menneisyyttään”.

Lähde: World Jewish Congress

Aiheeseen liittyen: Martti Lutherin kirja painetaan suomeksi Virossa

1 KOMMENTTI

  1. Tämä on aika erikoinen aihe. Nimittäin että juutalaiset koittavat syyllistää kristittyjä. Kristitythän ovat heitä jotka kääntävät toisenkin posken. Juutalaiset hylkäsivät kymmenen käskyä jo siinä vaiheessa, kun Mooses oli vuorella niitä hakemassa. Ja kun hän tuli sieltä alas, näki hän rappion ja kultaiset vasikat. Juutalaiset elävät Mooseksen oppien mukaan, vaikka Jeesus käski heidän siirtyä elämään omien oppiensa mukaan. Siksi, juutalaiset ovat hylänneet kristinuskon ja sen vuoksi tappoivat Jeesuksenkin. Näin siis mikäli raamattua on uskominen, ja miksei olisi?

    Erikoiseksi tämän tekee se, että jossain vaiheessa on tulkittu juutalaisten olevan Herran valittu kansa. Itse en ko. kohtaa ole löytänyt. He ovat tehneet Herran kanssa liiton, mutta se ratifioituu vasta Jeesuksen toisessa tulemisessa. Siihen asti he elävät raamatun mukaan pakanoina ja paholaisen johdattelemina.

    Ja kuten aiemmin sanoin, Israel ei ole maa tai heimo. Hän oli mies raamatusta. Tämä mies ja hänen perheensä on kuollut jo sukupuuttoon. Jäljellä on vain Kasaarien jälkeläisiä, jotka ovat käännytettyjä. Heillä ei ole oikeutta Palestiinaan. Sen enempää kuin Jerusalemiinkaan.

    Niin että Liiton Arkkin löytymistä odotellessa.

Comments are closed.