Koti Uutisia Saksalaista demokratiaa ja sananvapautta

Saksalaista demokratiaa ja sananvapautta

2

 

”Voiton päivä Saksan ja Euroopan demokratialle”, totesi Saksan vihreiden puolueen puhemies Volker Beck Twitterissä sen jälkeen, kun saksalainen vastarintaliike Spreelichter kiellettiin Brandenburgin osavaltiossa. Spreelichterin kieltoon yhdistyi myös massiivinen poliisioperaatio, johon otti osaa 260 poliisia. Operaatiossa ratsattiin Spreelichterin jäsenten ja sellaisiksi epäiltyjen asuntoja. Paine järjestöä kohtaan kasvoi runsaasti sen järjestettyä ympäri Saksaa ”laittomia” yöllisiä soihtumarsseja ja myös muita demokratialle kriittisiä tempauksia.

Edellisellä viikolla Saksassa tapahtui myös kummia, kun poliisi saattoi Saksin osavaltiossa NPD-puolueen edustajia pois osavaltion eduskuntatalosta näiden pukeuduttua kansallismielisissä piireissä suosittuihin Thor Steinarin vaatteisiin. Pohjoismaista mytologiaa vaatteidensa teemana käyttävä Thor Steinar -vaatemerkki on kielletty Saksan valtion virastoissa ja myös erilaisissa urheilutapahtumissa ”epädemokraattisen” imagonsa vuoksi. NPD:n edustajat myönsivät provosoineensa tarkoituksella tätä tekopyhää kieltoa vastaan.

 

2 KOMMENTIT

  1. Suomessa aktiivinen toimiminen on kuin lasten leikkiä kun vertaa Saksaan. Saksan liittovaltio toimii kuin “vanha hyvä” Stasi, sinun tarvitsee olla vain eri mieltä, käyttää vääriä vaatteita tai kuunnella väärää musiikkia, niin voit saada vierailun poliisilta. Saksalainen toimii aina tehokkaasti – olkoon oikealla, vasemmalla tai totuuden asialla.

  2. Saksa on miehitetty valtio ja siinä on tosiasiallinen diktatuuri. Joten on turhaan ihmetellä miksi siellä valtio toimii kuin diktatuurissa. Tämä on jopa virallistettu ja perustuslaissa julistettu, että Saksassa on niin sanottu “taisteleva demokratia”
    http://emigration.russie.ru/information/politicalsystem/polyticalsystem.htm
    Tässä on “Järkyttävän huono käännös” kuten sanoo Ebolakani™
    Perustuslain ytimenä on «taistelevan demokratian» konsepti. Tämä on määrätty Weimarin tasavallan kokemuksella, joka oli kumottu radikaalisten ja perustuslainvastaisten puolueiden toimesta. Taistelevan demokratian ydinajatus on siinä, että poliittisten voimien toimintavapaus on rajotettava heti mikäli syntyy vaara, että demokratiaa vodaan likvidoida demokraattisin keinoin. Tästä syystä Perustuslaki avaa Liittovaltion perustuslakituomioistumelle mahdollisuuden kieltämään sellaiset poliittiset puolueet, jotka pyrkivät aiheuttamaan vahinkoa demokraattiselle valtiojärjestykselle tai likvidoida sen.

    Kun kävin Saksassa muutama vuosi sitten huomasin, että jopa suhteellisen pienessä kaupungissa on turvallisuuspoliisin (oikeastaan sisäisen armeijan) kasarmit ja että ne täysin miehitetty ja sotilaat ovat valmiudessa koko ajan 7/24/365. Tämä jatkuva valmius välittömästi ojentamaan saksalaisia väkivallalla (mikäli kansalla olisi väärät mielipiteet) ja toimintavalmiudessa olevan voiman täydellinen suhteettomuus – todella hämmästyttävää.

Comments are closed.