Koti Uutisia Saksalaisravintolat saavat valita asiakkaansa

Saksalaisravintolat saavat valita asiakkaansa

2

Saksan korkein oikeus on antanut päätöksen, jonka mukaan maan ravintolat ja hotellit voivat kieltäytyä palvelemasta asiakkaita, joitten poliittista aatetta ne eivät hyväksy. Päätöksellä oikeutetaan erityisesti kansallismielisten syrjintä, vaikka heitä ei erikseen mainita. Teoriassa olisi mahdollista perustaa esimerkiksi hotelli, joka ei palvelisi suvaitsevaisia. Käytäntö lienee toinen. Mikäli yritys on vahvistanut “väärinajattelijan” varauksen, palvelua ei voida kieltää. Tämä tarkoittaa tarkempaa asiakkaitten tutkintaa varausta tehdessä. Uusilta asiakkailta tullaan kyselemään heidän mielipiteistään, ja tiedot tultaneen rekisteröimään.

Eräät saksalaiset hotelli- ja ravintolaliitot ovat julkaisseet 20-sivuisen oppaan nimenomaan “natsien” tunnistamiseksi, jotta palvelu voitaisiin näiltä kieltää. Oppaassa kuvaillaan kansallismielisille tyypillistä vaatetusta, unohtamatta mainita, että jotkut “väärinajattelijat” pukeutuvat liituraitaan eivätkä eroa ulkonäöltään “normaaleista” asiakkaista. Oppaassa myös annetaan neuvoja, miten seulasta huolimatta yritykseen päässeistä “uusnatseista” pääsee eroon joutumatta oikeuteen laittomasta syrjinnästä. Esimerkiksi “kielletyistä aiheista puhuminen” johtaa asiakkaitten poistamiseen.

Saksan kansa on hiljaisesti hyväksymässä kansallismielisten syrjinnän, eikä vastalauseita ole kuulunut. Vain joissain yleisönosastokirjoituksissa on käytäntöä arvosteltu.

 

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/ei_olutta_uusnatseille_-_saksassa_ei_tarvitse_tarjoilla_vaarinajattelijoille/6283821

2 KOMMENTIT

  1. Ja vielä väittävät, ettei rotuerottelua enää esiintyisi. Pistää vihaksi!

  2. Kummallista kuinka vasemmistoliberaalit eivät ymmärrä, kuinka “fasistista” heidän oma toimintansa on. He käytännöllisesti katsoen vastustavat sitä mitä edustavat.

Comments are closed.