Koti Uutisia Saksalaislehden pilakuvaa pidetään antisemitistisenä

Saksalaislehden pilakuvaa pidetään antisemitistisenä

8
Mustekala Mark Zuckerberg.
Mustekala Mark Zuckerberg.

Viime viikon perjantaina Süddeutsche Zeitung -sanomalehti julkaisi pilakuvan Facebookin perustajasta Mark Zuckerbergistä. Pilakuvassa Zuckerbergiä kuvataan mustekalana. Saksan juutalaisyhteisön mukaan pilakuvalla on “kaikuja natsiajoista”.

Sanomalehti pyyteli pian anteeksi pilakuvaa ja siitä aiheutunutta kohua. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan nyt lehteä syytetään antisemitistiseksi – leima, josta lehden on hyvin vaikeaa päästä eroon.

Pilakuvan piirtäjä Burhard Mohr sanoi myöhemmin, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa mielipahaa kenellekään.

 

Lähde: Tablet Magazine

Aiheeseen liittyen: Juutalaiset raivostuivat The Economist -lehden piirroksesta

8 KOMMENTIT

 1. Huomaa miten Saksa joutuu nöyristelemään juutalaisille ja Usalle. Oksettavaa. Viimeeksi Saksa oli vapaa maa 1945. Suomen pitää erota EUsta ja eurosta.

 2. Minusta tuo juutalaisyhteisön kommentti on anti-Baijerilainen. Se rajoittaa Baijerin keisarikunnan jälkeläisten ikiaikaisia erivapauksia muihin osavaltioihin nähden. Se sortaa puhe- ja ilmaisu- sekä lehdistövapautta. Eikä siitä leimasta pääse eroon.

  Sitäpaitsi, henkilökuvassa ei kyse ole Seemiläisestä henkilöstä, vaan Amerikan yhdysvalloissa asuvasta henkilöstä. Joten, lausunto pitäisi kirjoittaa muotoon anti-amerikkalainen. Ja miten he sitten sen päätteen sinne haluavatkaan taivuttaa …amerikkalaisismia …amerikkalaistismia…

 3. Ja seuraksena tästä kyseinen sanomalehti tekee kaikkensa saadakseen tämän kuvan ns. “hyvitettyä”.

 4. Onkos Fingerpori kommentoinut? Ajattelin sitten kilahtaa seuraavasta Jarista, kun onhan niitä pilakuvia piirrelty huonoinakin aikoina.

 5. Se mikä on epämieluisa totuus nykyiselle nomenklatuurelle saa nimen Vihatotuus.

 6. Aika erikoista. Zuckerberg on tietääkseni ateisti/agnostikko. Ei tunnusta juutalaista uskontoa. (Etninen alkuperä lienee taas toinen juttu…?)

  • Ai, tämä olikin minulle uutta. Itse oleti etnisen syntyperän määrittävät myös uskontonsa, koska toimintatapansa ja käytöksensä (varasta, huijaa, petä) viittaa uskontokunnan toimintatapaan. Monella tapaa samanlainen Bill Gatesin kanssa, joka huijasi DOS:sin opiskelukaveriltaan.

 7. Hyvä kuva. Ilostuin. Enkä edelleenkään välitä juutalaisista maavarkaista paskan vertaa tai Haribo-orjamaan mielipiteistä.

Comments are closed.