Koti Uutisia Ulkomaat Saksalaiset pakenevat siirtolaistulvaa Unkariin

Saksalaiset pakenevat siirtolaistulvaa Unkariin

5
“Kun seurasimme, mitä Saksassa tapahtuu, miten paljon siellä on rikollisuutta ja miten tilanne siellä muuttuu koko ajan vaarallisemmaksi, päätimme valita paikan, missä tällaista ei tapahdu”, kertoo Walter Liebschwager MTV Uutisille Hevizin kaupungissa. Fabiola Liebschwager perustelee muuttoa niin ikään turvallisuussyillä: “Täällä nainenkin voi lähteä mihin kellonaikaan tahansa kävelylle ja kauppaan. Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan.”

Kolme kuukautta sitten Liebschwagerit ostivat talon Unkarin Balaton-järven rannalta. Elämä Etelä-Saksassa muuttui liian vaaralliseksi ja rauhattomaksi etenkin pohjoisafrikkalaisten maahantunkeutujien vuoksi. Kiinteistövälittäjä László Kovácsin mukaan asiakkaita tulee Unkariin erityisen paljon Saksasta mutta myös Ranskasta ja Benelux-maista. Noin 30 prosenttia Hevizin kaupungin kiinteistöistä on lähinnä saksalaisten omistuksessa. Myös venäläisiä, ranskalaisia ja sveitsiläisiä omistajia on paljon.

“Kun puhutaan turvapaikanhakijoista, me teimme kyllä absoluuttisesti oikean ratkaisun. Täällä tätä ongelmaa ei edelleenkään ole, ja Saksassa taas tilanne pahenee koko ajan”, kaupungissa asuva Frank Benzinger kertoo. “Kyllä minun on syytä kiittää pääministeriä siitä, että kysyntä on lisääntynyt”, Kovács kiteyttää ja tunnustautuu niin ikään pääministeri Viktor Orbánin kannattajaksi.

Unkarin hallitus toi parlamenttiin lakipaketin, joka kriminalisoi siirtolaisten rahoittamisen ja auttamisen. Siirtolaisinvaasion avustamisesta voidaan tuomita vuosi vankeutta. Siirtolaisuuden edistäminen on herättänyt kovaa arvostelua niin ikään Saksassa. “Minä olen ennen muuta murheellinen siitä, mitä minun kauniille kotimaalleni Saksalle on tehty. Täällä Viktor Orbán on toiminut täsmälleen oikein”, Benzinger toteaa.

Lähde: MTV

5 KOMMENTIT

 1. Ymmärrän muuttajien tunteen, mutta en hyväksy sitä, että jätät kotimaasi tuhoutumaan muuttaen vain karkuun selvitettäviä ongelmia. En ikinä muuttaisi Suomesta karkuun monikulttuurista helvettiä vaan taistelen isänmaan ja kansamme puolesta… loppuun asti. Tämä on Suomi, suomalaisten koti.

  • Suurin osa Unkariin muuttavista on eläkeläisiä. He ovat tehneet pitkän työuran niin maan sisäiseen talouteen kuin ulkomaankauppaan. Nyt Merkel & Co ovat tuhonneet kaiken sen minkä he ovat elämäntyönään rakentaneet. En yhtään ihmettele jos he lähtevät pois sellaisesta yhteikunnasta jota eivät tunne omakseen. Yhteiskunnan jossa ihmiset eivät enää tee työtä yhteisön hyväksi vaan omaa etua ajaakseen. Yhteiskunnan jossa sunnuntai oli lepopäivä ja muina päivinä käytiin koulua/opiskeltiin/urheiltiin/työskenneltiin. Yhteiskunnan, jossa nyt jokainen päivä pitäisi olla pelkkää hauskanpitoa ja koulupäiviä uhrataan lomailuun sekä kokemusten kartuttamiseen.

   Tilanne on vähän sama itsellä. Oman työurani aikana sovitin yhteen muutaman perustamani yrityksen alkutaipaleet, parisuhteen, perheen, 14h työpäivät ja opiskelun. Se ei aina ollut herkkua mutta siitä selvittiin. Ja elämässä on aina viiden vuoden aika jolloin ihminen on kovilla. Se voi olla nuorena tai vanhana, mutta viiden vuoden jakso on jokaisella. Tuona aikana Suomi oli vahva ja vahvistui taloudellisesti lähes velattomaksi. Kansa eli yltäkylläisyydessä. kunnes äänesti itsensä EU:hun jonka seurauksia on nyt korjataan: Kanssa on rappeutunut!!

   Suomessakin koululaisten lukukausista uhrataan viikkoja “halvoille ulkomaanamtkoille”. Oppi ja sivistys sivutetaan kun saadaan viettää “hauskaa elämää” ymmärtämättä että jokainen euro maasta pois heikentää kansantalouttamme. Vapaa-aikaa pidetään tärkeämpänä kuin tietotaitonsa kartuttamista ja opiskelua. Harrastuksia ja elämyksiä pitää olla, vaikka sitten velaksi asti. Ja viimeisimmät mediavempeleet jotka eivät kuitenkaan tuo sitä onnea elämään.

   On myös merkittävää että Suomessa on monen monta järjestöä jotka kaikki sanovat olevansa “isänmaallisia” mutta pienikin yhteistyö on mahdotonta. Kukaan ei pysty joustamaan edes sen vertaa että päästäisiin saman pöydän ääreen ja pystyttäisiin puhumaan tai jakamaan eri agendojen vastuutahot. Päätettäisiin se kuka tekee mitäkin etteivät kaikki tee samoja asioita.

   Jos suomalaiset eivät pysty yhteistyöhön muutaman vuoden sisällä, minäkin muutan Unkariin. Kansakunta joka ei pysty yhteistyöhön tai jolla ei ole yhteistä päämäärää on heikko. Jos kansa on vahva, johtajat vaihtuvat. Kansaa ei voi vaihtaa. Mutta kansa voi vaihtua.

 2. Ymmärrän kyllä, jos kyseessä on vaikka lapsiperhe tai vanhempia ihmisiä. Unkari sentään ottaa oikeita pakolaisia.

 3. Noh, jos kerran jäävät Unkariin, niin toivottavasti tajuavat olla kannattamatta multikulturismia siellä.

Comments are closed.