Koti Uutisia Saksalaiset joulumarkkinat evakuoitiin – löydettyä pakettia epäiltiin räjähteeksi

Saksalaiset joulumarkkinat evakuoitiin – löydettyä pakettia epäiltiin räjähteeksi

0
Poliisi, erikoisjoukot ja räjähdeasiantuntijat kutsuttiin joulumarkkinoille tutkimaan epäiltyä räjähdettä.

Perjantaina Potsdamissa Saksassa evakuoitiin joulumarkkinat epäilyttävän paketin vuoksi. Lieriön muotoisen paketin sisältö koostui akuista, paristoista, kaapeleista, tuntemattomasta jauheesta sekä nauloista, kuitenkaan ilman sytytyslankaa. Saksan poliisin mukaan paketti laitettiin mahdollisesti räjähtämään oikeasti, mutta räjähdeaineet tuhottiin ennen kuin paketti ehti räjähtää.

Brandenburgin sisäministeri, sosiaalidemokraatti Karl-Heinz Schröter kertoi paketin olleen noin 30–40 senttimetrin kokoinen. Paketti toimitettiin erääseen apteekkiin, joka sijaitsee samalla kadulla kuin joulumarkkinoiden pitopaikka. Tämän jälkeen paikalle kutsuttiin poliisi.

Jauheen sisältö on edelleen epäselvä, mutta asiaa tutkitaan parhaillaan. Paketin on arvioitu olleen valepommi. Sisäministeri Schröter sanoi muun muassa: “Tutkinta ja analyysit on nyt aloitettu ja selvitämme, oliko kyseessä todella pommi vai oliko paketti vain naamioitu räjähteeksi. Tämä selviää vain lisätutkimuksilla.”

Saksassa eletään kaiken aikaa mahdollisten terrori-iskujen pelossa, ja näin on ollut erityisesti viime vuoden Berliinin joulumarkkinoille tehdyn iskun jälkeen. Tässä iskussa 12 ihmistä menehtyi jäätyään kuorma-auton alle, ja suuri joukko ihmisiä haavoittui.

 

Lähteet: Nordfront.se, Berliner Morgenpost