Koti Uutisia Ulkomaat Saksalaiset ammattiliitot uhkaavat YouTubea oikeustoimilla

Saksalaiset ammattiliitot uhkaavat YouTubea oikeustoimilla

4

Saksalainen ammattiliitto Youtubers Union mikä edustaa maassa asuvia YouTube-sisällöntuottajia, sekä maineikas metalliteollisuudenliitto Industriegewerkschaft Metall, ovat lähettäneet Googlen omistamalle YouTube-videopalvelulle vaatimuksia, joihin he haluavat yrityksen vastaavan. Jos videopalveluyritys ei vastaa vaatimuksiin, liitot aikovat viedä asian oikeuteen.

Liitot ovat kyllästyneitä videopalvelun epämääräisiin sensuurimenetelmiin ja sääntöihin. Heidän ajamassaan FairTube-kampanjassa he vaativat selkeitä sääntöjä sille, mikä on sallittua palvelulla ja mikä ei. He vaativat myös läpinäkyvyyttä YouTuben kriteereille minkä perusteella se poistaa määrättyjä videoita, kun taas toiset videot saavat jäädä näkyviin. Liitot ihmettelevät myös, millä perusteella videopalvelu päättää että jokin video ei ole sopiva mainostajille, kun taas muut samankaltaiset ovat sopivia.

Kampanjan alullepanija ja YouTubettajien-ammattiliiton perustaja Jörg Spavre, esittelee kampanjan alla olevassa videossa.

Lähde: Nordfront

4 KOMMENTIT

 1. “Saksalainen ammattiliitto Youtubers Union mikä edustaa maassa asuvia YouTube-sisällöntuottajia”

  Twerkkaus-, flossaus- ja ilmarunkkausvideoiden tekijöillä on oma ammattiliittonsa? Mahtavaa. Kuuluvatkohan pelaajat (e-urheilijat uuskielellä ilmaistuna), hillopurkin perseeseentyöntäjät, “selfien” ottajat, reaktiovideoiden & ASMR-videoiden tekijät (v*ttu mitä paskaa…) ja meeminpakottajat samaan liittoon kaikki vai onko heillä omansa?

  • Reaktiovideo reaktiovideon reaktiovideoon.

   Ihmiskunta on lähellä loppuaan.

 2. Asiasta toiseen. YouTube poisti 2.8.2019 SwebbTV:n videot. Nyt 4.8.2019 SwebbTV on siirtynyt käyttämään Vimeota.

  Mutta se pointti. YouTubelle pitää olla vaihtoehtoja. Olisiko hyvä, jos tulevaisuuden vapaassa suomalaisessa itsenäisessä Suomessa olisi valtion ylläpitämä alusta, joka ei toimi YouTuben tavoin mielivaltaisesti ja epäloogisesti. Yhteisöillä ja yksilöillä pitää olla mahdollisuus ilmaista itseään myös netin videoalustoilla.

  Youtuben toiminta kielii jonkinlaisesta hermostuneisuudesta ja organisoimattomuudesta. Onko kyseessä laskelmoitu henkinen väkivalta vai ovatko YouTuben päättäjät kokkelihöyryissä. Ehkä YouTuben omistajat toteuttavat jotain “hajoita ja hallitse” menetelmää. Heidän soisi noudattavan periaatetta “puhtain asein puhtaan asian puolesta”.

  • Kaikki jotka itkevät lemppuja Facjewbookista, JewTubesta, Twatterista tjmv. ovat vain säälittävää porukkaa.

Comments are closed.