Koti Uutisia Saksa: tunkeutujat lain yläpuolella

Saksa: tunkeutujat lain yläpuolella

0
Wieslochin vastaanottokeskus, mukana moskeija.
Wieslochin vastaanottokeskus, mukana moskeija.

Ei-valkoiset vastaanottokeskuksissa asustavat tunkeutujat ovat lain yläpuolella. Poliisi kertoi tunkeutujan ryöstämäksi joutuneelle saksalaiselle, ettei heillä ole valtuuksia mennä pakolaisleiriin hakemaan varastettua omaisuutta. Rhein-Neckar-Zeitungissa ilmestyneen raportin mukaan keskukset ja leirit ovat “laillinen musta aukko”, jonne tunkeutujat voivat paeta tehtyään rikoksia ilman pelkoa siitä, että heitä jahdattaisiin.

Raportin mukaan stuttgartilaismies oli Karlsruhen keskusasemalla ottamassa lippua automaatista. Hän laittoi jalkojensa väliin reppunsa, jossa oli MacBook, kaksi ulkoista kovalevyä, muistikirja, avaimia ja iPhone. Mies näki kaksi ei-valkoista yrittämässä ostaa lippua, ja hetken kuluttua toinen heistä pyysi saksalaismieheltä apua. Kun hän kääntyi auttaakseen, toinen tunkeutuja nappasi miehen repun ja katosi ennen kuin mies ehti reagoida.

Mies meni tekemään rikosilmoitusta, ja hän kiersi aluetta poliisin kanssa onnistumatta tavoittamaan rikollisia. Sitten hän muisti voivansa jäljittää iPhonensa käyttäen GPS-jäljitystä. Kun selvisi, että tunkeutujat olivat palanneet vastaanottokeskukseen, poliisit ilmoittivat, etteivät he voi tehdä mitään. Poliisit kehottivat miestä kertomaan tavaroiden sarjanumerot, jos ne sattuisivat ilmaantumaan jossakin.

Tavaroiden “korvaamattoman” luonnon takia mies meni keskukseen pyytämään tavaroita takaisin, ilman onnea.

Lähde: The New Observer