Koti Uutisia Saksa tuhoaa tuhansia kalentereita väärän kuvan vuoksi

Saksa tuhoaa tuhansia kalentereita väärän kuvan vuoksi

3

Saksan hallitus on määrännyt Brandenburgin osavaltion maatalousministeriön tuottamat kalenterit tuhottaviksi väärän kuvan vuoksi. Erääksi kalenterin kuvaksi oli eksynyt valtakunnanmarsalkka Hermann Göringin metsästysmökki. Neuvostojoukot tuhosivat osan Göringin Karinhalleksi nimeämästä rakennuksesta vuonna 1945.

UK_Karinhalle
Pahan mökki, Karinhalle. Tämän kuvan vuoksi Saksan hallitus määräsi kalenterit tuhottaviksi.

Kalenterin tarkoituksena oli edistää metsänhoitoa Brandenburgin osavaltiossa. Myöhemmin ministeriö myönsi, että kuvassa ollut teksti oli “tunteeton”, sillä siinä ei mainittu Göringin väitetyistä rikoksista.

Lähde: Daily Mail

3 KOMMENTIT

  1. Aikoinaan oli käytössä termi finlandsierung, mutta kyllä nyky-Saksallakin olisi aihetta katsoa peiliin ja todella pitkään. Mitä nimikettä Saksan panikoimisesta käytetään, aika näyttää, mutta mitään myönteistä nykykäytännöstä on vaikea löytää.

  2. Jopas jotain. Jos joku henkilö on käynyt tai asunut tai omistanut jonkun rakennuksen niin se on sen jälkeen kriminalisoitu. Tämähän on pahempaa itsensä ruoskimista kuin mitä Suomettuminen aiheutti meille aikoinaan.

    Mitenkähän sitten ne hotellit ja rakennukset joissa on käynyt sodan aloittaneita presidenttejä, onko nekin kriminalisoitu? Entä sellaiset rakennukset jotka ovat olleet jonkun henkilön hallussa joka on syyllistynyt rikokseen josta rakngaistuksena määrätään sakkoa tai vankeutta? Jos tälle linjalle lähdetään, niin euroopasta saisi purkaa 2/3-osaa rakennuksista.

    Ei voi kuin ihmetellä tätä pyhää yksinkertaisuutta. Sehän on TALO!! Ei mitään muuta.

Comments are closed.