Koti Uutisia Ulkomaat Saksa ja Ranska kiistelevät aseiden viennistä Saudi-Arabiaan

Saksa ja Ranska kiistelevät aseiden viennistä Saudi-Arabiaan

1

Saksan ja Ranskan välille on syntynyt kiista maiden yhteisesti kehitetyistä aseista, sillä Saksan päätös kieltää aseiden viennin Saudi-Arabiaan vaikuttaa myös Ranskaan. Saksa kielsi aseiden viennin Saudi-Arabiaan viime vuonna tapahtuneen journalisti Jamal Khashoggin murhan jälkeen.

– On aivan turhanpäiväistä valmistaa aseita yhteistyössä Saksan kanssa jos emme voi niitä myydä ulkomaille, Ranskan valtionvarainministeri Bruno Le Maire kertoi saksalaislehti Die Weltille.

Maat tekevät yhteistyötä useiden asejärjestelmien kanssa, joista esimerkkinä voi mainita tulevaisuuden ilmatorjuntajärjestelmä FACAS:n. Järjestelmän on tarkoitus kyetä torjumaan niin lentokoneita kuin drooneja ja satelliitteja.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Kas, perseelle ja paidalle on tullut “perheriita”. Suosittelen parisuheterapiaa, jonka suhteen olen positiivisesti varautunut, sillä Emmanuel Macron on tottunut wanhoihin naisiin, johin Mutti Merkelinkin voi erehtymättömästi laskea kuuluvan. Kaikkein iloisin olisin, jos voitaisiin puhua vainajasta.

Comments are closed.