Koti Uutisia Sairaanhoitaja pilkkasi pyörätuolilla liikkunutta PVL:n vappumielenosoittajaa

Sairaanhoitaja pilkkasi pyörätuolilla liikkunutta PVL:n vappumielenosoittajaa

5

Jan Hjelm halusi tulla mukaan Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen Falunissa viime maanantaina. Hänen vammansa saivat hänet kuitenkin epäilemään, selviäisikö hän matkasta rykmenttialueelta Falunin keskustaan. Niinpä Vastarintaliikkeen jäseniä sekä tukijoita osoitti solidaarisuuttaan ja keräsi rahaa siihen, että Hjelmille saatiin pyörätuoli.

Hjelm oli tämän jälkeen sitä mieltä, että hän pystyisi kelaamaan pyörätuolilla kyseisen matkan ja lähti sitten mukaan mielenosoitukseen kansanyhteisyyden puolesta. Mielenosoittajien palatessa kokoontumispaikalle sairaanhoitaja Sarah Sundström videokuvasi Hjelmiä ja muita mielenosoittajia sekä latasi videonsa Instagram-tililleen. Videolla kuuluu, kuinka Sundström pilkkaa Hjelmiä siksi, että tämä istuu pyörätuolissa. Hän julkaisi videonsa saatesanoin: “Vie negatiiviset asenteesi mukanasi, papparainen #fucktard.”

Sarah Sundström.

Sundström sai nopeasti osakseen valtavan määrän kritiikkiä. Monet kyseenalaistivat sen, kuinka Sundström voi sairaanhoitajana pilkata jotakuta sen vuoksi, että henkilö liikkuu pyörätuolilla ja vain siksi, ettei pyörätuolilla liikkuva henkilö jaa Sundströmin omia poliittisia mielipiteitä.

Sundström yritti ensin puolustella itseään, mutta päätyi poistamaan videon Instagramista. Videon oli kuitenkin jo ehtinyt nähdä ja kopioida suuri joukko ihmisiä. Video leviää edelleen kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

“Vie negatiiviset asenteesi mukanasi, papparainen.”

Videolla Sundström naureskelee Hjelmille:

https://www.youtube.com/watch?v=4XBCNiGGkFI

Sundström työskentelee Falunin kunnalla Kopparlundenin lyhytaikaishoitoyksikössä. Falunin kunnan nettisivuilla Kopparlundenin toimintaa kuvaillaan seuraavasti:

“Lyhytaikaisessa hoitoyksikössä henkilö on hoidettavana väliaikaisesti ja lyhyen ajanjakson. Ajanjakso voi olla esimerkiksi vieroitushoito sairaalakäynnin jälkeen ennen kotiinpaluuta. Potilas voi myös olla lyhytaikaishoidon tarpeessa odottaessaan samaan aikaan pysyvämpää asumisratkaisua.”

On siis varmaa, että Sundström on päivittäin tekemisissä sellaisten potilaiden kanssa, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat liikkumiseen pyörätuolia. Sundströmin työtehtäviin kuuluu myös avustaa potilaita hyvin henkilökohtaisissa tilanteissa, mikä luonnollisesti vaatii suurta hoitajan ja potilaan välistä luottamusta.

Nordfront oli yhteydessä Jan Hjelmiin, joka kertoo nähneensä videon itsekin. Hjelmin mielestä on huomiota herättävää, että sairaanhoitaja suhtautuu tällä tavoin pyörätuolilla liikkuvaan henkilöön. Hjelm kertoi tekevänsä Sundströmistä ilmoituksen poliisille. Hän on kirjoittanut tapauksesta Facebookiin kommentin, jossa hän kehottaa kaikkia Sundströmin toiminnasta järkyttyneitä keskittymään naisen toimintaan eikä tähän ihmisenä:

“Sundströmillä on oikeus sananvapauteen. Sitä vastoin hänellä ei ole oikeutta julkaista minua pilkkaavaa videota ilman seuraamuksia. Poliisi saa luvan ryhtyä toimiin ja vaadin korvauksia, jotta voisin parantaa sosiaalista asemaani ja päästä pois eristyksistä. 1. toukokuuta Falunissa oli fantastinen päivä; mahtavien tovereideni tuella pääsin ulos asunnostani tapaamaan ystäviä ja ilmaisemaan rauhanomaisesti mielipiteeni yhteiskunnasta, johon minulla on perustuslaillinen oikeus. Tätä kokemusta ei kukaan saa pilata. Älkäämme pilkatko kyseisen videon Instagramiin ladannutta naista rodun, ihonvärin, poliittisen mielipiteen tai ammatinvalinnan takia. Tällöin menetämme ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa korkeamman ja jalomman moraalisen tasomme sekä näkökantamme ihmisyydestä. Pyytäisin teitä siis keskittymään hänen julkaisunsa osoittamaan syrjintään ja avustamaan siinä, että Sundström saa tuomion pilkkaamisestaan.”

Nordfront oli yhteydessä myös Sundströmin työpaikan Kopparlundenin yksikönjohtaja Diana Xhemshitiin. Nähtyään videon hän kommentoi Sundströmin käytöksen olleen “hirveää”. Xhemshiti sanoi, että hänen oli vaikeaa uskoa, että Sundström tekisi jotain tällaista; Xhemshitin mukaan Sundström on työpaikallaan hyvin pidetty. Xhemshiti jatkoi, että jokainen saa olla asioista mitä mieltä haluaa, jopa pyörätuolilla liikkuvista ihmisistä, mutta hän jatkoi, ettei kukaan ansaitse tulla pilkatuksi julkisesti liikuntarajoitteisuudestaan vain erilaisten poliittisten mielipiteiden vuoksi.

 

Lähde: Nordfront.se

5 KOMMENTIT

  1. Olenko ainoa, jonka mielestä Sundström näyttää noissa kuvissa vähän. . . “vajaalta”, jos ymmärrätte mitä tarkoitan? Mutta taas toisaalta, eihän terve ihminen pilkkaisi liikkumisrajoitteista henkilöä.

  2. Nämä “ruotsalaiset” “sairaanhoitajat” ovat työetiikaltaan ja -moraaliltaan niistä surkeimmista päistä hoitamaan kanta-asukkaista koostuvia vanhuksia ja vammaisia. Netissä näkee lukuisia “riistakameralla” kuvattuja otoksia mustien “hoitajien” kohdistamaa vastenmielistä ja vakavaa väkivaltaa vanhuksia, vammaisia ja valkoisten perheiden pieniä lapsia vastaan. “Hoidettavista” löytyneet väkivallan jättämät jäljet ovat antaneet aihetta eipäilyksiin ja salakuvaaminen on järjestetty lopullisten todisteiden saamista varten. Jonka jälkeen tuosta työstä on tullut potkut ja joissakin räikeimmissä tapauksissa asia on mennyt poliisille ja oikeuslaitoksen langettamaan tuomioon saakka.

Comments are closed.