Koti Uutisia Sadoittain uhanalaisia norsuja tapettu Indonesiassa

Sadoittain uhanalaisia norsuja tapettu Indonesiassa

1

Ympäristöjärjestön raportti Indonesiasta kertoo, että useat Sumatran kriittisesti uhanalaisista norsuista on joko myrkytetty tai ammuttu vuosikymmenen sisällä.

UK_Myrkytettyja_norsuja_Indonesiassa
Myrkytettyjä norsuja Riaussa, Indonesiassa.

Indonesian WWF:n mukaan sumatrannorsujen tapot ovat lisääntyneet. Viime vuonna 29 norsua joko ammuttiin tai myrkytettiin. Ympäristöjärjestön mukaan ketään ei ole tuomittu tai vangittu Riaun provinssissa sattuneista kuolemista sitten vuoden 2004.

WWF:n mukaan 59 prosenttia kuolleista 129 norsusta myrkytettiin, 13 prosentin epäillään tulleen myrkytetyiksi ja viisi prosenttia kuoli ammuttuihin luoteihin. Muut norsut kuolivat sairauteen tai muihin, tuntemattomiin syihin.

Achmad Saeroji Riaun valtiollisesta luonnonsuojeluvirastosta kiistää väitteet löyhästä lainvalvonnasta: “Tutkimme aina jokaisen kuolleen norsun tapauksen. On kuitenkin vaikeaa saada tekijät kiinni, joko viivästyneiden ilmoitusten takia tai siksi, että ihmiset pelkäävät antaa ilmi salametsästäjiä, jotka työskentelevät verkostossa.”

Sumatrassa on yksi suurimmista aasiannorsujen populaatioista Intian ja Sri Lankan ohella. Riaussa Sumatran saarella norsuja kerrotaan olevan jäljellä noin 300. Sumatrannorsujen kohtaloon on vaikuttanut merkittävästi niiden elinympäristön tuhoaminen; metsiä hakataan puun, palmuöljyn, sellun ja paperin vuoksi.

Indonesian norsut vaeltavat toisinaan asutuille alueille ruokaa etsiäkseen. Joskus ne tuhoavat satoja tai hyökkäävät ihmisiä kohti, minkä vuoksi ne eivät ole asukkaiden suosiossa. Jotkut norsuista ammutaan tai myrkytetään syanidihedelmillä. Salamurhaajat taas kaatavat norsuja norsunluun vuoksi.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN on luokitellut eläimet “kriittisesti uhanalaisiksi” sen jälkeen, kun niiden määrä on tippunut 5 000:sta 2 400–2 800:aan vuodesta 1985. Tutkijoiden mukaan norsut voivat kuolla sukupuuttoon kolmenkymmenen vuoden sisällä, ellei niiden suojelemiseksi tehdä aktiivisesti työtä.

 
Lähde: The Associated Press

1 KOMMENTTI

  1. Kohta on ihminen yksin tällä avaruudessa leijuvalla kivenmurikalla. Kun ihmiset eivät enää saa huvikseen tappaa eläimiä, niin alkaa ihmisten tappaminen huviksi… Ai niin, sitähän tehdään jo.

Comments are closed.