Koti Uutisia Ulkomaat Sadat protestoivat Espanjassa Francon jäännösten siirtoa

Sadat protestoivat Espanjassa Francon jäännösten siirtoa

5

Satoja ihmisiä kokoontui protestoimaan Francisco Francon jäännösten siirtämistä pois kiistanalaiselta monumentilta. Espanjan kesäkuussa virkaansa astunut sosialistipääministeri Pedro Sánchez oli luvannut siirtää Francon jäännökset muualle valtiorahoitteisesta mausoleumista Valle de los Caídosilta kuutisenkymmentä kilometriä Madridista luoteeseen.

Espanjalaislehti El Paísin tekemän raportin mukaan mielenosoittajat seisoivat mausoleumin edessä ja huusivat Francon nimeä sekä iskulauseita, kuten “Katalonia kuuluu Espanjaan” sekä “Espanjalaisille kyllä, pakolaisille ei”.

Valle de los Caídosilla makaavat Francon lisäksi kymmenientuhansien ihmisten jäänteet. Monet näistä ihmisistä taistelivat eläessään Francon puolesta. Sánchez ilmoitti aikeistaan siirtää Francon jäänteet pian virkaansa astumisen jälkeen. Politico kirjoittaa Sanchezin haluavan muuttaa Valle de los Caídosin muistomerkiksi niille, jotka “kuolivat Espanjan sisällissodassa”. Ottaen huomioon pääministerin oman poliittisen kannan ei ole vaikeaa arvata, että tämä tarkoittaisi käytännössä muiden muassa Neuvostoliiton tukemien punaisten puolella taistelleiden sosialistien, kommunistien, anarkistien ja liberaalien muistomerkkiä.

Lähde: Politico

Aiheesta lisää:
Espanjan hallitus aikeissa rikkoa Francon ja Primo de Riveran hautarauhaa

5 KOMMENTIT

  1. On se helvetti ihmeellistä, kun ihminen revitään jo omasta haudastaankin pois.

  2. Franco oli sekarotuinen jutku – ei vaikuta meihin. Ei heru kyyneltä eikä sympatiaa

  3. Kenenkään “rojuja” ei tule siirtää minnekään, sillä se on lapsellinen poliittinen ele, josta asianomainen ei tiedä enää mitään ja jälkipolvienkin kannalta se vain osoittaa siirtäjien poliittisen pikkusieluisuuden ja halpamaisen sekä alhaisen tyylitajuttomuuden sen ryhtyessä potkimaan ruumista, joka on jo puolustuskyvytön vastaamaan päällekarkaukseen tai muutoinkaan vastaamaan esitettyihin syytöksiin teoistaan maansa historiassa, joihin yhtälailla sisällisodallisista syistä toinen osapuoli on yhtä relevantti vedettäväksi syytettäväksi omista sodan aikaisista teoistaan. Jos sosialistihallitus kuten, joka näin jälleen kerran osoittaa sen mistä sosialistit ovat tehdyt eli irvokkuudesta ja kaikkinaisesta matalamielisyydestä sekä hienotunteisuudentunteista kyvyttömänä niitä omaamaan nostaakin tahtomattamattaan vastakkaisen poliittisen nosteen sillä teolla, jolla olikin tarkoitus tallata maanrakoon ja liata lopullisesti maine poliittiselta vastustajalta, jota on kiittäminen siitä, ettei Espanjasta tullut koskaan Neuvostoliiton kaltainen totalitäärinen kommunitidiktatuuri syyttömine ihmisuhreineen ja vanki- ja keskitysleirien saaristoa, jossa murhaamisessa ei olisi pidetty edes siestaa vaan isä Stalinin esimerkkiä noudattaen teurastastus olisi ollut 24/7 toimintaa verenpunaisen Espanjan auringon alla. “Manjana” olisi ollut “heti tänään”.

  4. Yhteen mausoleumiin ei mahdu kahta kansallissankaria.

    On se hyvä jo ajoissa tehdä tilaa Pedro Sánchez’in kuolleelle ruumiille.

Comments are closed.