Koti Uutisia Sadat nationalistit marssivat Moskovassa

Sadat nationalistit marssivat Moskovassa

2

Moskovassa järjestettävä vuosittainen kansallismielinen tapahtuma Venäläisten marssi joutui tänä vuonna kokemaan taas aiempaa kovempia tukahduttamispyrkimyksiä viranomaisilta. Aiempina vuosina marssi on joutunut kokemaan kovaa painostusta järjestelmältä joukkopidätysten kautta. Pari vuotta sitten tapahtuman pääjärjestäjä pidätettiin vain päivää ennen tapahtumaa.

Tänäkin vuonna nähtiin suuria pidätyksiä sekä ennen että jälkeen tapahtuman, ja lisäksi miliisit takavarikoivat osallistujilta lippuja ja banderolleja. Lopulta joitain satoja ihmisiä pääsi osallistumaan marssille painostuksesta huolimatta.

Tapahtuma järjestetään joka vuosi 4. marraskuuta, jolloin Venäjällä vietetään kansallisen yhtenäisyyden päivää. Viranomaisten mielivallan vuoksi kansallismieliset tapahtumat ovat pienentyneet huomattavasti Venäjällä. Muutama vuosi sitten järjestelmä tuomitsi vankilaan noin 2 000 kansallismielistä, joiden katsottiin olevan avainhenkilöitä radikaalissa toiminnassa.

 

Lähde: Nacjonalista.pl

2 KOMMENTIT

  1. Ilmeisesti Venäjällä ei saa olla kuin yksi “venäläinen”. Putin.
    Vallanpitäjät ovat kaikkialla samanlaisia typeryksiä. Eivät kynene ymmärtämään sitä itsestään selveyyttä, jonka sokea Reettakin näkee. Kansallismieliset ovat kovimpia sotureita ja AINA “täydessä latingissa” silloin kun on kysymys isänmaan puollustamisesta vieraita kansakuntia vastaan uhkasivat he valtakuntaa ulkoa- tai sisältäpäin.

Comments are closed.