Koti Uutisia Ryöstön uhri kertoi tekijöiden tuntomerkit – syytetään rasistiksi

Ryöstön uhri kertoi tekijöiden tuntomerkit – syytetään rasistiksi

17

Kansallinen Vastarinta uutisoi aikaisemmin tällä viikolla suomalaismiehestä, joka oli joutunut Helsingissä ryöstön uhriksi ja etsi Facebookin avulla tekijöitä. Nyt häntä on kuitenkin ryhdytty sosiaalisessa mediassa syyllistämään siitä, että hän olisi tahallaan alkanut lietsoa vihaa ulkomaalaisia kohtaan. Ryöstön uhri kirjoittaa Facebookissa:

“Mä haluan nyt ilmottaa kaikille, että mun jutusta on tehty rikosilmoitus ja asia alkaa etenemään. Ihmiset on alkanu selittämään et mun juttu on keksitty ja oon tahallani alkanut lietsomaan vihaa ulkomaalaistaustaisia kohtaan. Jos kyseessä ois ollu valkoihoisia olisin myös sen kirjoittanut. Mulla ei jumalauta ollu tarkotus alkaa lietsomaan vihaa ketään kohtaan. Haluan vaan, että katuväkivalta rauhottuis. Se, että sanoin kyseessä olleen tummaihoisia oli mun mielestä ihan täysin asianmukainen kommentti. Yksi ainoista tuntomerkeistä mitä mulla on tekijöistä. Vittu ihmiset oikeesti!”

Tapaus on myös saanut “suvaitsevaiset” tekemään omaa “huumoria” aiheesta. Esimerkiksi Jari Laine -niminen henkilö laittoi omaan profiiliinsa vastaavanlaisen kuvan, jossa hän kertoo “viiden punakan perussuomalaisen” pahoinpidelleen hänet. Kuvan kommenteissa eräs henkilö vihjailee, ettei alkuperäistä maahanmuuttajien suorittamaa ryöstöä olisi edes tapahtunut.

Myös Ilta-Sanomat tarttui aiheeseen ja teki uutisen suomalaismiehen pahoinpitelystä. Lehden toimittaja Anniina Nissinen lainaa alkuperäistä Facebookissa julkaistua tekstiä, jossa selviää tapahtumien kulku, ja tämän lisäksi hän on myös haastatellut uhria. Tekijöiden etnisen taustan hän on kuitenkin unohtanut mainita jutussaan, vaikka kyseessä on avoin tapaus, josta kaivataan havaintoja sen selviämiseksi.

 

Aiheesta lisää: Maahanmuuttajaväkivalta herättää raivoa sosiaalisessa mediassa

17 KOMMENTIT

 1. Ilmeisesti adjektiivi tummaihoinen on rasistinen.

  Tässä sen huomaa, ettei näiden tapausten haluta ratkeavan, kun jo tuo ihonväri on aika merkittävä tuntomerkki – ja sitä ei saa mainita, ei voi kun nauraa näille mokuttajille.

 2. Tähän on tultu. Valkoisen rodun edustajaa kohdellaan rikollisena omassa kotimaassaan vaikka olisi uhri. Tämän Suomenko puolesta veteraanit taistelivat? On korkea aika nousta vastarintaan. Me valkoiset olemme pohjasakkaa tällä hetkellä kun mamut, juutalaiset ja erilaiset vähemmistöt porskuttavat ja hallitsevat poliittisia päättäjiä sekä virkamiehiä.

 3. Ilta-Sanomien uutisessa oli myös poistettu kommentointimahdollisuus, ettei totuus vain valkenisi. Kuka kehtaa väittää tätä keksityksi? Noh, valheilla on lyhyet jäljet.

 4. Ja oman käden oikeuden jakaminen kasvaa poliisin ja muiden viranomaisten hyssyttelyn ja kykenemättömyyden johdosta. En haluaisi olla mamun kengissä, kun ihmiset todella saavat tarpeekseen.

 5. Mahtaa Jari Lainetta joskus harmittaa jos/kun itse saa maistaa monikulttuurillisuuden hedelmää ei näitä yhteiskunnan taakkoja kiinnosta onko joku “aatteiltaan” heidän puolella vai vastaan, kuten monet tapaukset osoittavat esim. Ruotsissahan antifat saivat aikoinaan musulmaaneilta turpaan vaikka demosivat musulmaanien oikeuksien PUOLESTA! Ainoa mikä on totta on se, että jos olet valkoinen olet yhteiskunnan taakkojen potentiaalisin uhri!

  Suomi alkaa vajota kohti Ruotsin tilannetta… Nyt olisi oikea aika iskeä vastaan ennenkuin on liian myöhäistä!

  Eläköön voitto!

  • Rikosilmoitus Jari Laineesta. Facebook postaus on kyllä tallessa lukuisina kuvakaappauksina. Myös facebook voi sen kaivaa esiin vaikka Jari sen poistaa.

   Myös Reija Härkönen näyttää herjaavan rikoksen uhria Jari Laineen säestämänä.

 6. Yksinkertaisesti naurettavaa. Yleensä ko. kuvauksissa kerrotaan jos kyseessä on valkoihoinen henkilö, mutta mikäli tekijä on tummaihoinen sitä ei saisi kertoa?

 7. Tällaiset jarilaineet ovat niin sekaisin, ettei heitä voi normaalijärkinen ymmärtää.

  Eräs selitys siihen, että ei-valkoisille on nykyisin eri säännöt on ehkä siinä, että itseään ja muita valkoisia vihaavat jarilaineet suostuvat tai jopa haluavat tulla hyväksikäytetyksi. Olipa kyse sitten verorahoilla loisimisesta, raiskauksista, väkivallasta tai terrorismista, itseään vihaavat valkoiset voivat sovittaa “syntejään” antamalla tuon kaiken tapahtua ja olemalla itse uhrin asemassa. He katsovat olevana sen ikäänkuin “velkaa” erirotuisille. Näin vaikka suomalaiset ovat kärsineet esimerkiksi orjuudesta menneinä vuosisatoina enemmän kuin Afrikka suhteessa väkilukuun.

  Maahantunkeutujat ja itseään vihaavat valkoiset hyötyvät toisistaan ja siksi tarvitsevat toisiaan.

  Lisäksi molempien päämäärä on tuhota ne valkoiset, jotka ovat sinut itsensä kanssa ja jotka tavoittelevat oman ryhmänsä parasta.

 8. Naurettavaa pelleilyä tuollainen perusteeton rasismisyyttely, tosin tämän palstan kommentteja lukiessa tulee mieleen sama toteamus. Lokaa taitaa olla kiva heitellä.

  • Voisitko selventää hieman, itselleni ei meinannut millään aueta kommenttisi tarkoitusperä.

 9. Kyllä tämmönen vihaks pistää! Asioista on saatava puhua niiden oikeilla nimillä, vai oisko tossa nyt pitäny valehella että tekijöillä oliki vaaleat naamat. Suomalaisten rikollisten kuvat saa näyttää, mutta auta armias jos kyseessä on sana tumma! Kyllä alan vihata omaa kotimaatani! Kiitos kukkahattu hyysärien! Toiv.seisotte etujoukoissa kun nämä mamut tuo lisää ongelmia ja otatte silloin iskut ekana vastaan!

 10. Miksi media vaikenee mm. siitä, että mamut ovat tuonee tänne tuberkuloosin, syöpäläisiä ja muita vitsauksia jotka täältä saatiin jo hävitetyksi ennen monikulttuurivillitystä?

  Milloin on ebolan vuoro?

 11. Suomeen muutto voi laukaista oireettoman tuberkuloosin.
  Maailmanlaajuisesti tuberkuloosi on suuri terveysongelma. Suomessa tapauksia havaitaan vuosittain alle 300. Tautitapauksista neljäsosa on ulkomaista alkuperää.
  Tampereen seudun ammattiopistossa havaittiin tarttuvaa tuberkuloosia, jolle on altistunut noin 80 ihmistä. Tauti on Suomessa nykyään harvinainen.
  – Maailmanlaajuisesti tuberkuloosi on suuri terveysongelma. Vielä 1930-luvulla Suomessakin tuberkuloosiin kuoli yksi suomalainen tunnissa, sanoo infektiolääkäri Kirsi Valve Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.
  – Elintason noustua ja lääkehoidon tultua käyttöön tapauksia on vuosittain koko ajan vähemmän. Olemme hyvällä länsimaisella tasolla.
  – Tuberkuloosia on paljon varsinkin köyhissä ja väestörikkaissa maissa, missä usein puuttuvat hyvät diagnostiset menetelmät ja hoitomahdollisuudet ovat monesti huonommat kuin meillä, Valve kertoo.
  Terveydenhuollon ammattilaiset eivät enää tunnista tubia
  Tuberkuloositilanne ei sinällään infektiolääkäri Kirsi Valvea huoleta, mutta tietotaito rapistuu taudin harvinaistumisen myötä.
  – Pirkanmaalla on tuberkuloosia vähän Suomenkin mittakaavassa, sellaista huolta ei ole. Se on huolestuttavaa, että kun tauti muuttuu harvinaiseksi, terveydenhoidon ammattilaisetkaan eivät sitä tunnista.
  – Kun diagnoosi viivästyy, on hoito vaikeampaa.
  Ilmasto on erilainen ja vieraassa kulttuurissa on erilaisia paineita, mikä voi heikentää immuunijärjestelmää.
  – Kirsi Valve
  Pirkanmaalla todellinen ongelma on päihdeongelmaisten tuberkuloosiepidemia, joka käynnistyi 2006, ja jatkuu edelleen.
  – Tämän tiimoilta on ponnisteltu jo useamman vuoden ajan. Viimeisen vuoden aikana on järjestetty päihdeongelmaisille seulontakeuhkokuvauksia, Valve sanoo.
  ”Suomeen muutto on stressi” Maahanmuuttajat tuovat tuberkuloosia muista maista. Suomen tautitapauksista noin neljäsosa on maahanmuuttajilla ja tilanne on sama myös Pirkanmaalla. Viime vuonna tautitapauksia oli kaikkiaan 22, joista 5 oli ulkomaalaista

 12. Mistä on kyse?
  • Suomen alle 300 vuosittaisesta tuberkuloosista noin neljäsosa on ulkomaista alkuperää
  • Tuberkuloosin harvinaistuminen vähentää terveydenhoidon ammattilaisten tietotaitoa taudista
  • Suomeen muutto voi alentaa immuniteettisuojaa ja laukaista oireettoman tuberkuloosin

  Tarttuvaa tuberkuloosia tamperelaisessa oppilaitoksessa:

  Tampereen seudun ammattiopistossa altistuneita on noin kolmekymmentä. Voimakkain tartuttavuusaika on ollut loka-marraskuussa.

  Mistä on kyse?

  • Tampereen seudun ammattiopistossa selvitetään tuberkuloositapausta
  • Yhdellä Sammonkadun toimipisteen opiskelijalla on todettu tartuttava tuberkuloosi
  • Taudille on altistunut kolmisenkymmentä, joiden tulee käydä tutkimuksissa
  Tampereen seudun ammattiopiston Sammonkadun toimipisteessä opiskelevalla on todettu tarttuva tuberkoloosi tässä kuussa. Voimakkain tartuttavuusaika on ollut loka-marraskuussa, mutta opiskelija on saattanut olla tartuttava jo koko kuluvan syyslukukauden ajan.
  Asiantuntijoiden mukaan 30 henkilöä on altistunut tartunnalle koululla ja heidän pitää hakeutua tutkimuksiin. Opiskelijat tutkitaan Tampereen kaupungin toimesta, opettajat työterveyshuollossa.
  Altistumisesta on kerrottu opiskelijoille ja henkilökunnalle tiedotteilla sekä tänään maanantaina koulussa pidetyissä tiedotustilaisuuksissa.
  Yleensä vain kolmasosa tuberkuloosille altistuneista terveistä aikuisista saa tartunnan ja heistä vain yksi kymmenestä sairastuu tuberkuloosiin.
  Uusia tuberkuloositapauksia todetaan Suomessa vuosittain alle 300 tapausta. Pirkanmaalla todettiin viime vuonna 23 tuberkuloositapausta, joista 19 sairasti keuhkotuberkuloosia. Viidellä oli tartuttava tuberkuloosi.
  Lisätietoja tuberkuloosista ja sen tarttumisesta löytyy Hengitysliiton ylläpitämiltä tuberkuloosi.fi-sivuilta.

  Lähde: Yle uutiset 24.11.2014.

Comments are closed.