Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsista karkotettujen aktivistien korvausvaatimukset hylättiin

Ruotsista karkotettujen aktivistien korvausvaatimukset hylättiin

2

Syyskuun lopussa joukko suomalaisia aktivisteja matkusti Ruotsiin osallistuakseen Göteborgissa järjestettyyn Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen. Suomalaiset matkustivat Göteborgiin useampaa eri reittiä pitkin, ja lähes kaikille reissu oli onnistunut kokemus.

Kaksi jyväskyläläistä aktivistia matkusti Göteborgiin lentäen, ja kentällä heitä odotti erikoinen yllätys. Poliittinen poliisi otti heidät kiinni suoraan Göteborgin lentokentältä perjantai-iltana ja vei heidät putkaan viikonlopuksi ilman minkäänlaista rikosepäilyä. Aktivisteja pidettiin putkassa sunnuntaihin asti, jolloin heidät karkotettiin Ruotsista. Heille määrättiin myös kolmen vuoden maahantulokielto.

Toimenpide oli täysin ennenkuulumaton, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli kaksi viikonlopuksi käymään tullutta Suomen kansalaista, joita ei ole koskaan epäilty minkäänlaisesta rikoksesta Ruotsissa. Tilanne oli niin erikoinen, että jopa Suomen poliisi ihmetteli asiaa ääneen, kun he tulivat sunnuntaina lentokentälle toteamaan karkotuksen tapahtuneeksi.

Myöhemmin kirjallisten valitusten jälkeen Ruotsin viranomaiset myönsivät virheensä ja aiheettomat maahantulokiellot purettiin. Perusteettoman pidätyksen ja karkotuksen kohteeksi joutuneet suomalaiset hakivat oikeuskanslerilta myös rahallista korvausta vapaudenmenetyksestä ja muusta vaivasta.

Tällä viikolla asiasta tuli päätös, jossa todettiin, etteivät aktivistit ole oikeutettuja rahalliseen korvaukseen asiassa.

Aiheeseen liittyen: Suomalaisaktivistien maahantulokiellot purettiin

2 KOMMENTIT

  1. PolPon toiminta on kokoajan röyhkeämpää ja aggressiivisempaa. Uskomatonta

  2. Tässä se nähdään kuinka suomen sionistinen hallitus ei asetu kantasuomalaisia puolustamaan edes näin pienessä asiassa kansainvälisellä kentällä.
    Vääryyden teko on kaikin puolin hyväksyttävää, jos sen nimikkeenä on nationalismi, vaikka kohteet eivät olisi missään tekemisissäkään kyseisen aatteen kanssa, kohteet eivät ole oikeutettuja edes nimelliseen korvaukseen väärinkohtelusta siitä pitävät marxilaiset huolen.

Comments are closed.