Koti Uutisia Ruotsissa veronkorotuksia tulossa, syynä maahanmuutto

Ruotsissa veronkorotuksia tulossa, syynä maahanmuutto

4

Suhdanneinstituutti varoittaa Ruotsissa tulevista veronkorotuksista. Suhdanneinstituutti on Ruotsin valtion virasto, jonka tehtävänä on seurata Ruotsin taloudellista kehitystä. Syynä varoitukselle on jatkuvasti lisääntyvä maahanmuuttajien määrä ja se, että iso osa maahanmuuttajista ei työskentele, mikä vaikuttaa valtion verotuloihin.

– Iso osa maahanmuuttajista ei ole työssäkäyviä. Tämä aiheuttaa Ruotsin taloudelle haittaa pitkällä aikavälillä”, sanoo Suhdanneinstituutin johtaja Ylva Hedén Westerdahl.

Tutkimusten mukaan joka toinen ulkomailla syntynyt on vielä kahdeksan vuotta maahantulon jälkeen työtön. Tämä iso työllistymisasteen ero työssäkäyvien ruotsalaisten ja työttömien maahanmuuttajien välillä aiheuttaa Westerdahlin mukaan maan taloudelle haittaa.

– On hyvin vakavaa, että meillä on tällaiset erot [ulkomaalaisten ja ruotsalaisten välillä]. Henkilö, joka on työmarkkinoiden ulkopuolella, joutuu turvautumaan tukiin, mikä aiheuttaa rasitusta valtion varoille, sanoo Westerdahl ja jatkaa:

– Meillä on oikeuksiin pohjautuva hyvinvointijärjestelmä. Oikeus kouluun ja hoitoon. Tämä on hyvin antelias järjestelmä, joka vaati sen, että monet tekevät töitä. Jos vain harvat ovat töissä, nousee heidän osuutensa verotaakasta. Jos useammat ei siirry työmarkkinoille, on Ruotsin nostettava verotusta.

Westerdahl ei kuitenkaan ota kantaa siihen, miksi työntekijöitä hakevat yritykset eivät palkkaa maahanmuuttajia esimerkiksi Afrikasta tai Lähi-idästä.
 

Lähde: SVT

4 KOMMENTIT

 1. Iltaa!
  Ruotsi on todella kusessa viher/vasemmisto poliitikkojen takia ja tämä rahallinen puoli on vain hyttynen koko paskameressä! Kantaruotsalaisten kärsimystä ei voi mitata rahassa, ei missään valuutassa.

  Toki tuo veronkorotus on aivan perseestä etenkin kun se ei mene kantaruotsalaisten hyväksi.

  Ruotsi on paska maa ja Suomesta on tulossa samanlainen, valitettavasti.

  • Suomi on ihan yhtä kusessa kohta, kiitos rappiodemokratian ja maanpetturipoliitikkojen.

  • Kaikki eivät siihen valitettavasti pysty kun verot viedään automaattisesti suoraan palkasta. Verottaja on muuten ainoa instanssi joka voi takautuvasti periä rahoja vaikkapa lakimuutoksen jälkeen. Esim. vuonna 2016 voimaantulleen lain perusteella ansioista jotka on tienattu vaikkapa 2012. Myös myyntitappioita on verotettu ja sehän se vasta loogista ja oikeudenmukaista onkin.

Comments are closed.